Îndrumări

Cele mai frecvente întrebări

Condiţiile de a comanda. Comanda poate fi depusă personal într-una din sucursalele noastre sau prin telefon, fax sau e-mail. La depunerea comenzii vă rugăm să specificaţi adresa de livrare a produsului comandat, telefoanele de contact, eventual datele pentru factură. În cazul comenzilor speciale, vă rugăm să trimiteţi schiţa obiectului sau prezentaţi-l direct la sucursala noastră.

Termenul de realizare a comenzii.

Termenul de realizare depinde în mod special de tipul de comandă şi locul de livrare. Timpul de aşteptare în medie este de:

  • 2-10 zile lucrătoare pentru garaje, garduri
  • 10-30 zile lucrătoare pentru porţi de garaj, halelor şi copertinelor de construcţie joasă
  • 6-10 săptămâni pentru copertine, hale pentru depozitare din plăci tip sandwich sau foi trapezoidale executate în conformitate cu proiectul de construcţie.

Înainte de livrare vă informăm despre perioada exactă de livrare cu cel puţin o zi înainte.

Pregătirea fundaţiei.

Fundaţia pentru montarea garajului sau halei trebuie pregătită pe cont propriu. În cazul garajelor mici (de exemplu 3 x 5 m., 3 x 6 m.) se poate pregăti şi nivela blocuri de beton sau dale de pavaj în colţurile garajului. Pentru garajele mai mari şi mai înalte recomandăm fundaţie de tip placă de beton pentru întreaga suprafaţă a garajului. Dimensiunea plăcii de beton trebuie să fie mai mare decât dimensiunea garajului montat pe ea cu cel puţin 5 cm. în fiecare parte (de ex. la dimensiunea exterioară a garajului 3 x 5 m. placa de beton trebuie să aibă dimensiunea de cel puţin 3,10 x 5,10 m.). Grosimea plăcii de beton: 10-20 cm.

Pentru ancorarea halei de depozitare, recomandăm pregătirea tălpilor de fundaţie amplasate la colţurile structurii, şi stâlpi în conformitate cu documentaţia proiectului de construcţie. Dimensiunea tălpii: 50 x 50 cm. , adâncimea de cca. de 1 m.

Ancorarea garajului pe fundaţie.

Asamblarea garajului nu este inclusă în preţ, acest serviciu este plătit suplimentar. Ancorăm garajele numai pe plăci din beton pregătite anterior. Dacă nu este turnată placa de beton şi garajul este montat pe blocurile de beton, garajul trebuie fixat pe cont propriu după montare, de ex. turnând placă de beton în interiorul garajului.

Garanţia.

Pentru produsele noastre acordăm o garanţie de conformitate de doi ani pentru produsele noastre calculând de la data achiziţiei pe baza facturii sau bonului fiscal. Garanţia nu cuprinde vopsirea construcţiei cu grund.

Plata.

Preferăm plata în numerar după montare. În situaţii speciale acordăm plata prin virament bancar în timp de 7 zile de la data emiterii facturi (se referă la unităţile bugetare).

La comenzile nespecifice sau mai mari, care depăşesc valoarea de 5000 zloţi solicităm plata unui avans minim de 10 % din valoarea comenzii. Restul sumei este plătit în numerar după montare.

În cazul halelor pentru depozite condiţiile de plată sunt stabilite individual cu fiecare Client.

Sistem de rate.

Ca una dintre formele de plată care vă oferim este sistemul de rate în Eurobank foarte favorabil „rate pe baza buletinului de identitate”. Documentele necesare pentru a verifica bonitatea: buletinul de identitate, adeverinţă de venit de la locul de muncă, talonul de pensie sau de pensie de invaliditate, telefon de contact. Pentru verificarea bonităţii trebuie să vă prezentaţi cu documentele prezentate mai sus la sucursala noastră. În cazul unor credite mai mari sau pentru activităţi economice sunt necesare documente suplimentare (mai multe informaţii le puteţi primi prin telefon).

Nu avem posibilitatea de leasing pentru produsele noastre.

 

Proiectul şi autorizaţia de construcţie.

Datorită faptului că legea construcţiilor nu defineşte în mod unic dacă garajele metalice au nevoie de autorizarea executării lucrărilor, în vederea obţinerii răspunsului direct, adresaţi-vă autorităţilor locale competente.

Art. 29 par. 1 pct. 2 Legii sus menţionate spune:
„Art. 29. 1. Autorizarea executării lucrărilor nu necesită construcţia:
2) de sine stătătoare dependinţe fără etaj, copertine şi foişoare de grădină precum şi oranjerii de lângă casă (grădinilor de iarnă) cu o suprafaţă până la 25 m2, dar numărul total al acestor obiecte pe parcela nu poate depăşi două ptru fiecare 500 m2 din suprafaţa parcelei”.

Prin urmare, se poate concluziona că, garajul metalic poate fi folosit ca dependenţă de sine stătătoare. Atunci este de ajuns să anunţaţi autorităţile locale competente, despre faptul, că doriţi să construiţi de sine stătătoare dependinţă.

Referitor la proiectele pentru autorizarea executării lucrărilor (pentru garajele mai mari sau hale de depozite), le executăm gratis, dacă valoarea comenzii depăşeşte 40.000 de zloţi neto. Pentru comenzile cu valori mai mici şi pentru garajele mici, proiectul de construcţie individual îl putem efectua la preţul de 3000 zloţi.

 

Montarea şi demontarea garajului.

Garajul poate fi demontat fără probleme şi montat în alt loc. Garajele sunt livrate în elemente gata executate şi la faţa locului sunt montate cu şuruburi. Montarea garajului standard 3 x 5 m. durează cca. o oră.

Lipsă de energie electrică în parcelă.

Pentru noi nu prezintă nici o problemă. Avem agregatele proprie, pe care le aducem la locul de montaj.