Casa de grădină trebuie să fie ancorată ferm, cu o fundație solidă pentru a asigura o duritate și o rezistență suficientă la vânt și la alte condiții exterioare nefavorabile. Este de la sine înțeles că piesele din lemn nu vor fi așezate direct pe terenul gol și că va fi necesară ancorarea lor.
Posibilități de ancorare
În zilele noastre există mai multe modalități de ancorare a casei de grădină. Acestea includ fundații clasice de beton și ancorarea casei pe o bază de beton, folosirea dalelor de beton, burghie pentru pământ etc..
1. Așezarea fundației și ancorarea casei
Betonarea este tipică, dar nu este deloc ușoară. Este o sarcină dificilă unde este necesară excavarea, cofrarea ulterioară, amestecarea și turnarea betonului. Ulterior, casa de grădină trebuie să fie ancorată pe substratul de beton. Acest lucru se realizează adesea prin setul de ancore care conține șuruburi de perete, cleme de ancorare și dibluri pentru substratul din beton. În teren este necesar să se creeze o groapă, care este apoi umplută cu pietriș. După betonare, placa de beton este de aproximativ 10-15 cm înălțime. Dezavantajul acestei alternative este faptul că este mai solicitantă pregătirea și prețul și faptul că este o intervenție permanentă în natură, fără posibilitatea schimbării localității.
2. Pavele de beton, pavele cu interconectare
Plăcile mici de beton sau pavaj se selectează pentru case de grădină mici sau pentru magazii de uneltelor de uz casnic de până la 12 m2. Sub această suprafață trebuie să fie pietriș compact. Cu toate acestea, întregul proces este mai simplu decât placa de beton. Dezavantajul acestui substrat este că nu se poate ancora ferm casa de grădină.
3. Burghiele de pământ cu grătar autoportant
O altă opțiune este construirea unei case de grădină pe grinzi înfipte în pământ cu ajutorul unor burghie, care este adecvată, de exemplu, pentru un teren neuniform. Burghiele individuale pot fi instalate astfel încât baza ulterioară să fie orizontală. Beneficiile în folosirea burghielor includ fluxul de aer de sub casă. Nu există nici un risc de mucegai sau putregai, care ar ataca și ar putea leza lemnul. Aici intră, de asemenea, și pauzele din timpul betonării și faptul că nu este necesară excavarea. Construcția unei case de grădină folosind burghie presupune ca inițial, în zona desemnată, să fie instalate burghiele în pământ. Dacă zona nu se află în plan perfect drept, acestea trebuie instalate la înălțimea necesară. Cadrul de bază este apoi asamblat și grinzile de bază sunt instalate.
4. Socluri de beton
Soclurile de beton sunt folosite în special pentru zonele cu înclinații mari sau pentru casele de grădină cu dimensiuni mari. Casa de grădină este montată pe prisme de susținere, care au o secțiune transversală de 10 × 10 cm.