kotveni zachradniho domku
Consultant pentru clienți

Ancorarea unei case de grădină

Casa din grădină trebuie să fie ancorată ferm pe o bază solidă pentru a asigura o rezistență suficientă și o rezistență la temperaturi. Este necesar să îl protejați, deoarece elementele din lemn nu pot fi așezate direct pe solul gol.

Posibilități de ancorare

Există mai multe opțiuni pentru ancorare, incluzând betonarea convențională a fundațiilor și ancorarea cabanei de ele cu picioare din beton, șuruburi de împământare etc.

1. Fundație din beton și ancorarea casei

Betonul este un material tipic pentru întărirea suprafeței, dar această opțiune nu este cea mai ușoară. Procesul este o provocare când vine vorba de excavare, cofraj, amestecare și betonare. Cea mai bună bază pentru beton este pietrișul. Placa de beton ar trebui să aibă aproximativ 10-15 cm. După ce betonul a fost turnat, este necesar să ancorați cabana pe baza de beton. Un set de ancore care conține șuruburi de perete, picioare de ancorare și dopuri de beton este adesea utilizat în acest scop. Dezavantajul acestei metode este faptul că este scump și consumă mult timp, în plus, este o interferență constantă cu natura, fără posibilitatea unei schimbări ulterioare.

2. Suprafață din beton, pavaj

Pentru casele de grădină mai mici sau cele destinate sculelor de până la 12 m², se utilizează pietre de pavaj sau plăci de format mare. Baza plăcilor sau cuburilor trebuie să fie pietriș neted, compactat. Procesul de preparare a acestui substrat este mai ușor decât cu o placă de beton. Dezavantajul este că această metodă nu garantează o ancorare solidă.

3. Șuruburi de împământare

O altă posibilitate este ancorarea casei de grădină pe șuruburi cu o bază montată la sol, care sunt potrivite pentru terenuri denivelate. Șuruburile individuale pot fi așezate astfel încât casa să fie amenajată în conformitate cu dorințele clientului. Avantajul utilizării șuruburilor este fluxul de aer sub cabană, reducând riscul de mucegai care ar putea deteriora lemnul de pe podeaua cabanei. Construirea unei case în grădină cu șuruburi constă în fixarea lor într-un loc desemnat. Dacă parcela nu este complet nivelată, așezați cabana la înălțimea necesară pentru a obține nivelul corect.

4. Picioare din beton

Picioarele din beton sunt utilizate în special pentru parcele cu pante abrupte sau case de grădină mai mari. Casa din grădină trebuie montată pe grinzi de susținere cu o secțiune transversală de 10 × 10 cm.

Alegeți din oferta noastră de case cu grădină