Plechová hala 5×12m – špinavě bílá/grafit tmavý
Consultant pentru clienți

Aveți nevoie de autorizație de construcție pentru casele de grădină?

O curte îngrijită trebuie să fie, in primul rand, organizată, fără unelte de lucru împrăștiate. În cazul în care ești un pasionat al grădinaritului și ai ajuns să citești ghidul nostru, înseamnă că vrei să afli la ce detalii trebuie să fii atent, atunci când cumperi o magazie în care să îți depozitezi toate uneltele. După cum se poate observa, căsuța de grădina pentru unelte poate fi folosită și în alte scopuri, care pot varia în timp, in functie de nevoile pe care le ai. Construcția magaziilor de grădină trebuie să fie suficient de încăpătoare, pentru a avea loc suficient pentru toate obiectele.

Casele de grădină necesită autorizație de construcție?

Autorizația de construire este actul care conferă cetățenilor dreptul de a construi, precum și de a consolida sau repara o construcție deja existentă. Acest act este eliberat de primărie pe baza unui dosar ce cuprinde o serie de avize și acorduri și are o valabilitate de cel mult 12 luni.
Legea nr. 50/1991 prevede și o serie de cazuri în care nu este necesară o autorizație de construire. După cum se precizează în actul normativ, se pot executa, fără autorizație de construire, lucrările care nu modifică structura de rezistență, caracteristicile inițiale ale construcțiilor sau aspectul arhitectural al acestora.
Clădirile mici, în care sunt de obicei incluse și casele de grădină, pot fi construite și fără autorizație de construcție. Aceasta se referă numai la casele de grădină care au un singur nivel, cu o suprafață construită totală de până la 25 m2, cu o înălțime de până la 5 m și care nu trebuie să conțină instalații sanitare sau de încălzire.

Care sunt avantajele magaziilor pentru scule si unelte din metal?
-nu ruginesc;
-nu vor fi atacate de carii;
-nu putrezesc;
-rezistă la ploaie și zăpăda/îngheț.

Utilitatea căsuțelor de grădină

O casă de grădina este o anexă special construită pentru a servi ca spațiu de depozitare pentru obiectele ce nu își au locul înăuntru. Includem in aceasta categorie scule, unelte, mașină de tuns iarba, mobilier de gradina, iar lista poate continua si varia de la caz la caz.
Prin urmare, căsuța de gradina este practic o magazie, un spațiu de depozitare construit în grădina casei dumneavoastră, de aceea amenajarea spatiului din curtea dvs are un rol foarte important. Aceasta poate avea, în funcție de preferințele si nevoile fiecăruia, diferite dimensiuni, forme si culori si poate fi construită din diverse materiale cum ar fi beton, lemn, PVC, sau tablă.
Pe lângă aceste exemple, putem găsim și alte modele de magazii de unelte în funcție de dimensiuni și nuanțe, cum ar fi: căsuța de gradina 3×3m culoare roșucăsuța de grădină modernă nuanta de nuc 6x3m sau chiar un model ce imită perfect structura de lemn cum ar fi o magazie de 2.5x2m stejar auriu.

Cum alegem mărimea potrivită a căsuțelor de grădină?

De obicei, magaziile au o formă dreptunghiulară ori pătrată, foarte asemănătoare unei căsuțe, mai ales ca majoritatea modelelor au și acoperis. Dacă vrei să depozitezi nu doar unelte pentru gradinarit, ci și alte obiecte care au început să te deranjeze prin curte, atunci ar fi bine să vă îndreptați spre o casă de grădină care să aibă o lungime de 180-200 de centimetri, o lățime de 170-180 de centimetri și o înălțime de 190-220 de centimetri. În acest fel, vei avea suficient spatiu. În cazul în care spațiul liber din curte nu îți permite să achizționezi o magazie prea mare, atunci te poti îndrepta către un model care să aibă o înăltime de până în 190 de centimetri, o lungime de cel mult 150-170 de centimetri și o lățime de maximum 150-160 de centimetri.

În concluzie

Prin urmare, căsuța de grădina este practic o magazie, un spațiu de depozitare construit în grădina casei dumneavoastră, de aceea amenajarea spațiului din curtea dvs are un rol foarte important. Aceasta poate avea, în funcție de preferințele și nevoile fiecăruia, diferite dimensiuni, forme sau culori. În plus, poate fi construită din diverse materiale cum ar fi beton, lemn, PVC, sau tablă.

Pe lângă toate avantajele amintite mai sus, observăm că alegerea tablei ca material de construcție pentru o magazie sau căsuța de grădina este cea mai bună variantă și datorită prețului avantajos. Casele de grădină reprezintă unul dintre produsele principale, pe care le oferă firma BlachTrans. Aceste case de grădină din tablă sunt deosebit de rezistente și ușor demontabile, deci se pot transporta ușor în alt loc și monta din nou.  În plus, transportul și montajul sunt gratuite!

Garaje, hale de depozit, depozite pe șantier, adăposturi, șoproane, porți rabatabile garaj și cuști pentru câini – asigurăm transport și montaj GRATUITE