Garajul protejează autoturismul de capriciile meteorologice precum zăpadă, ploaie, raze solare, lapoviță, viscol etc. Totodată garajul oferă și o protecție suplimentară împotriva diferitelor tipuri de infracțiuni, acte de vandalism sau alte atacuri aleatorii ale diferitelor persoane. În cazul în care mașina este parcată pe marginea drumului, potrivit statisticilor, se pot petrece tot felul de evenimente neplăcute, posibilitatea fiind substanțial mai mare, decât în cazul în care mașina dumneavoastră s-ar afla într-un garaj auto.
1. Alegerea locului de amplasare al garajului metalic
Garajele metalice oferă foarte multe avantaje utilizatorului, începând cu securitatea oferită, durabilitatea construcției, până la protecția împotriva diferiților factori de mediu.
Dacă intenționați să vă construiți propriul garaj metalic, atunci mai întâi trebuie să găsiți un loc potrivit. Această etapă este una dintre cele mai importante. Garajul ar trebui să fie amplasat la o anumită distanță de casă și nu într-o zonă adiacentă ferestrelor. Mai mult, luați în considerare faptul că, pentru a împiedica pătrunderea apei în garaj, este importantă realizarea unei fundații pe margine.
Un avantaj al garajelor metalice este acela că betonarea podelei este mai ușor de realizat într-o structură metalică decât într-o construcție din piatră/cărămidă.
2. Pregătirea fundaţiei garajului metalic
Pregătirea fundaţiei garajului metalic este un pas extrem de important, care este responsabilitatea exclusivă a cumpărătorului şi trebuie executată până la livrarea garajului/magaziei. Pentru o asamblare perfectă a structurii comandate, veți avea nevoie de o fundaţie corespunzătoare, care prin ancorarea garajului/magaziei, va asigura rezistenţa structurii la diferite intemperii.
Garajele metalice pot fi realizate sub forma unui cadru sau a unei construcții sudate. Acesta din urmă este mai durabil și mai stabil și se aliniază mai ușor. În plus, garajele metalice nu necesită îngrijire constantă. Acesta este un mare avantaj, în comparație cu celelalte două alternative, ce necesită întreținere periodică și recondiționare pentru a-și păstra funcționalitatea și aspectul estetic impecabil.
3. Montarea unui garaj metalic
În principiu, montarea unui garaj metalic este un proces destul de simplu și extrem de rapid (se realizează în întregime în cursul unei singure zile) singurul aspect mai complicat ar fi pregătirea fundației de sub garajul metalic. Din punct de vedere legal, garajele metalice nu sunt considerate structură monolită, prin urmare ele pot fi montate si utilizate cu ușurință, fără să necesite o autorizație de construcție sau alte tipuri de documentație specializată în acest domeniu.
Garaje auto – preț
Costul unui garaj metalic sau garaj din tablă este influențat de dimensiuni și de tipul de tablă aleasă (zincată sau acrilată), întrucât acestea diferă atât din punct de vedere al rezistenței, cât și ca aspect. Orientativ, puteți găsi modele de garaj din tabla zincată cu ușă basculantă cât și modele de garaj din tablă cutată stejar auriu și alte nuanțe moderne ce pornesc de la suma de 2000 de lei, ele fiind soluții accesibile pentru buzunarul oricui.
Indiferent de material, în cazul în care vă doriți un garaj metalic pentru a oferi adăpost mașinii dumneavoastră, sau pentru a depozita diferite unelte, ideal este sa apelați la serviciile unei firme specializate în fabricarea garajelor metalice. Avem un personal calificat și de încredere, ce este răspunzător de montarea și predarea garajelor comandate.
Aveți la alegere o gamă largă de culori din standardul RAL. Astfel vă alegeți culoarea după dorința dvs. fără o taxă suplimentară. Avem un parc auto care ne permite să oferim clienților noștri transport și montaj gratuite pentru toate produsele comandate și montate în România.