Cușcă câine talie mare
Consultant pentru clienți

Care sunt caracteristicile cuștilor pentru câini?


Fiecare animal de companie are nevoie de un adăpost, de un loc al său, de un culcuș sau o cușcă în care să stea deoarece în acest fel va avea un sentiment de siguranță și va fi mai liniștit. O cușcă pentru câini poate fi, ca model, o căsuță tradițională pentru adăpostirea patrupedelor în exterior, de regulă la curte. 

Ce vă poate asigura o cușcă pentru câine?

– un comportament normal al câinilor în exterior,
– confort și facilități pentru câini care sunt obișnuiți în aer liber,
– asigurarea intimității câinelui
– o ”casă” robustă și sigură pentru câine.

Unde se recomandă să amplasați cușca pentru câini?

Cei mai mulți proprietari de câini iau în calcul diverse aspecte în momentul în care doresc să-și achiziționeze un astfel de produs, dar un aspect care ar trebui să fie luat tot timpul în considerare este locația unde va fi asamblată cușca, așadar asigurați-vă că o să amplasați cușca lângă casă, o clădire mare sau lângă o magazie, într-un loc ferit de vânt. Scopul unei cuști pentru câine este de a-l proteja pe animal, în cazul unor intemperii, ploaie sau ninsoare, dar și de frig. În plus, e important să verificați cușca de eventuale fisuri sau găuri pe unde ar putea pătrunde vântul sau precipitațiile. Izolația termică contribuie la menținerea unei temperaturi optime în interiorul cuștii pentru câine și poate face diferența între o iarnă cu temperaturi suportabile și una foarte geroasă care ar provoca neplăceri chiar și câinelui dvs.

Alegeți cușca potrivită în funcție de mărimea câinelui, dar nu neglijați următoarele aspecte:


• Asigurați-vă că modelul dorit este prevăzut cu izolația potrivită, pentru a oferi câinelui dvs. confort atât pe timp de vară cât și pe durata iernii.

• Înainte de a cumpăra cușca de câini, este bine totuși să vă măsurați câinele înainte, o să vă ajute să vă faceți o ideea asupra lățimii, lungimii și înălțimii cuștii.

• Alegeți mărimea potrivită în funcție de mărimea câinelui, acesta are nevoie totuși de spațiu pentru a se juca și a dormi.

• Este indicat să vă asigurați că nu există niciun colț ascuțit lăsat în interior sau exterior care ar putea să vă rănească din greșeală câinele.

Dimensiunile cuștii pentru câini

Evident, dimensiunea cuștii pentru câini va varia în funcție de cât de mare este sau urmează să devină câinele la maturitate. Astfel, pentru un câine de talie mică sau mijlocie, dimensiunea cuștii variază în general în jurul a 70 cm în lungime, lățime si înălțime.

Pentru un câine de talie medie spre mare, dimensiunile trebuie adaptate proporțional, fiind în general necesară o cușcă de circa 100 cm lungime/înălțime și 90 cm lățime. Cușca trebuie să îi ofere câinelui suficient spațiu pentru a nu se simți înghesuit, astfel încât să se poată ridica lejer în picioare și să își schimbe poziția. O cușcă mai puțin încăpătoare este de preferat pe timp de iarnă pentru că vă ajută la menținerea căldurii animalului pe care îl îngrijiți. Pe timp de vară însă, o cușcă mai spațioasă va asigura o ventilație mai bună. Desigur, avem în vedere ambele cazuri când achiziționam cușca, alegând una care să nu fie mai mare cu peste o treime din dimensiunea câinelui.

Spre exemplu, primul model de cușcă pentru câini este mai potrivit pentru cățeii de talie mare si mijlocie care au o formă a corpului mai lungă ce se pretează podelei în formă de dreptunghi. Cel de-al doilea model – cușca pentru câini 4x2m- zincate– este în schimb recomandat câinilor de talie mică.

În concluzie

Pe lângă hrană și atenție, animalele de companie au nevoie și de un adăpost corespunzător, prin urmare dacă avem un câine, cușca acestuia trebuie aleasă cu grijă.
Fiecare cușcă pentru câini are acoperiș fabricat din tablă și podea impregnată din plăci, care imită parchetul. Densitatea țevilor o alegem în funcție de mărimea câinelui, pentru ca distanța dintre acestea să nu fie prea mare. Sfatul nostru este să alegeți un model de cușcă de câini functional, dar și accesibil ca preț, astfel încât adoptarea unui câine în viața dumneavoastră să nu fie o problemă, ci un motiv de bucurie. Vindem cuști din tablă pentru câini la cele mai bune prețuri de pe piață, iar transportul și montajul sunt GRATUITE!