Plechová garáž 6x6m – bílá/ zlatý dub tmavý
Consultant pentru clienți

Ce înălțimi pot avea ușile de garaj?

În majoritatea cazurilor, lățimea și înălțimea intrării în garaj sunt condiționate de dimensiunile vehiculului și de parametrii porții. Din acest motiv, chiar înainte de începerea construcției peretelui, trebuie luate în considerare dimensiunile standard ale ușii de garaj, tipurile acestor structuri și principalele lor diferențe. Materialul din care este realizată ușa de garaj, dar și calitatea execuției determină durabilitatea acesteia.

 

Care sunt dimensiunile standard pentru o ușă de garaj?

O ușă de garaj poate să fie cât de mică vreți dumneavostră. Totul depinde de mașina dumneavoastră, dar și de abilitățile de a intra cu acea mașină într-un garaj cu o ușă la limită. În comerț însă, o să găsim uși de garaj cu lățimea de 2,5 metri și înălțimea utilă de 2 metri. Acestea sunt dimensiunile minime. O să vedeți că lățimea poate varia, însă înălțimea nu prea se mai modifică. Înălțimea ușilor de garaj din comerț este de regulă cuprinsă între 2 și 2,2 metri.


Deoarece mașinile moderne nu au dimensiuni standard și un garaj poate fi construit în diverse scopuri, este pur și simplu imposibil să se determine parametrii universali ai deschiderii, care vor fi optime în orice situație. Pe baza datelor de măsurare ale autoturismului dumneavostră, se poate determina dimensiunea necesară a intrării în garaj. Spre exemplu, dacă o mașină are o lățime de aproximativ 180 cm, atunci 40 cm pe fiecare parte este adăugată la acest indicator și se obține lățimea dorită a deschiderii.

Dimensiunile ușii de garaj standard sunt 2500 x 2000 mm. Astfel de structuri sunt instalate numai în condițiile de funcționare a mașinilor tipice. Dacă portbagajul este instalat periodic pe acoperișul autovehiculului, înălțimea deschiderii trebuie mărită cu cel puțin 30 cm. Trebuie remarcat faptul că parametrii universali care sunt potriviți pentru orice caz pur și simplu nu există.

 

Cum să alegeți ușa potrivită pentru garajul dumnevoastră?

Ușa de garaj se alege bineînțeles în funcție de dimensiunea golului existent în corpul garajului pentru a permite îmbinarea perfectă a tuturor componentelor. În cazul în care nu aveți construcția garajului în stadiul final, vă recomandăm alegerea unei dimensiuni standard, furnizate de către producător, făcând astfel economii consistente la achiziționarea unei uși de garaj basculante.
Fiecare ușă de garaj are nevoie de spații de montaj (stânga, dreapta și sus) și de un spațiu de culisare în adâncime, pe care trebuie să le aveți în vedere încă de la construcția garajului. Nu vă limitați doar la structură – o scurgere pluvială, o conductă sau un corp de iluminat pot reprezenta impedimente în montajul ușii de garaj.

Prin urmare, producătorii de porți de garaj vă oferă acum mai multe opțiuni în materie de stil și materiale referitoare la ușile de garaj, pentru a îmbunătăți aspectul estetic al casei dumneavoastră, cum ar fi ușa de garaj 3,5x4m verde sau ușa de garaj 2,5×2m – maro.
De regulă, cei mai mulți clienți optează pentru asocierea vizuală a ușii de garaj cu tâmplăria sau acoperișul.

 

Tipuri de uși de garaj

Uși de garaj secționale – Acestea sunt construite din secțiuni de panouri cu tablă de otel, care se ridică superior în interiorul garajului. Sunt izolate termic cu spumă poliuretanică sau polistiren expandat.

Uși de garaj rulou – Acestea sunt construite din lamele din aluminiu care se strâng prin rulare tot în partea superioară a garajului. Lamelele sunt termoizolate cu spumă poliuretanică.

 

Înălțimea ușilor de garaj – un factor important pentru mașina dvs.

O paletă bogată de culori și designul variat vă permite să ajustați toate elementele uşilor de garaj la necesităţile proprii.

Ușile de garaj pot fi personalizate conform gusturilor, preferințelor și nevoilor clientului. Mulțumită standardului de culori oferit, elementele combinate vor fi în conformitate cu preferințele clienților. În plus, livrarea este gratuită.

Întotdeauna am acordat atenția cuvenită celui mai mic detaliu, am realizat la timp comenzile la cele mai bune prețuri de pe piață. Satisfacția clienților noștri reprezintă garanția faptului că produsele nostre sunt de calitate. Prioritățile noastre sunt: calitatea înaltă de execuție și durata scurtă de realizare