Când ne gândim la garaje, primul lucru care probabil ne vine în minte este garajul tradițional din lemn sau garajul construit din cărămidă sau bolțari.
Cu toate acestea, un garaj metalic oferă câteva avantaje distincte față de structurile tradiționale. Pe măsură ce explorezi varietatea de opțiuni disponibile, este recomandat să țineți cont de avantajele garajelor metalice. Pe lângă spațiu pentru autoturism, un garaj oferă și siguranța și intimitatea activităților pe care le desfășurăm în interior, așa cum sunt hobby-urile.
Inidiferent de varianta aleasă, cu toții cunoaștem avantajele de a deține un garaj. În cele ce urmează vom vedea împreună ce înseamnă să deții un garaj metalic și ce avantaje îți oferă garajul metalic comparativ cu celelalte tipuri de garaje.
De ce să alegeți garaje metalice?
Garajele pot fi construite din diferite materiale precum lemn, BCA, beton, materiale metalice și chiar caramidă.
Garajele metalice oferă foarte multe avantaje utilizatorului, între care securitate, durabilitatea construcției, dar și protecție împotriva factorilor de mediu și chiar împotriva incendiilor.
De asemenea, transportul pieselor necesare construcției garajelor metalice se realizează extrem de ușor, datorită greutății reduse, iar timpul de construcție este redus, în comparație cu timpul necesar pentru a realiza garaje din beton. Spre exemplu, puteți arunca o privire la modelele de garaj din tabla zincata cu usa basculanta, dar și la modelele de garaj din tabla cutata stejar auriu. Prețul acestora pornește de la suma de 2000 de lei, fiind soluții accesibile pentru buzunarul oricui. Instalarea unui garaj metalic se poate realiza atât pe o fundație special pregătită, dar și pe terenuri nivelate. Produsele metalice pentru rezistență sunt asemănătoare cu structurile din cărămidă.
Posibilități de construire a unui garaj metalic:
• prin forțele proprii,
• cu ajutorul unei firme.
Bineînțeles, există și varianta în care beneficiați de montaj și transport gratuite oferite de către firma de la care cumpărați garajul metalic, ceea ce ar fi cea mai fericită variantă.
Dacă apelați la societatea noastră comercială, transportul și montajul sunt asigurate gratuit!
Materialele de construcție
Pentru a construi un garaj metalic prin forțele proprii, veți avea nevoie de următoarele materiale:
• Tub metalic rotund sau profilat pentru fabricarea elementelor de susținere.
• Foi de metal.
• Profiluri.
• Piese de fixare.
• Soluție de beton sau componente pentru fabricarea acesteia.
Care sunt avantajele garajelor metalice?
• Rezistența la foc. Metalul nu arde și nu susține combustia, ceea ce înseamnă ca este complet sigur în caz de incendiu.
• Sunt demontabile si portabile.
• Nu necesită documentație specializată
• Rezistență ridicată. Structurile de metal gros și de înaltă calitate sunt dificil de distrus.
• Cost relativ scăzut. Prețul garajului depinde doar de metoda de fabricație și de calitatea metalului. În cele mai multe cazuri, aceste cifre sunt mult mai mici decât cele ale clădirilor monolitice clasice, realizate din blocuri de cărămidă sau gaz.
• Greutate relativ ușoară. Dacă este necesar, clădirea metalului poate fi mutată, ceea ce este imposibil pentru structurile monolitice.
• Nu necesită îngrijire constantă.
Sistemul de montare a unui garaj metalic
În principiu, montarea unui garaj metalic este un proces destul de simplu si extrem de rapid (se realizează în întregime în cursul unei singure zile) singurul aspect mai complicat ar fi pregătirea fundației de sub garajul metalic. Din punct de vedere legal, garajele metalice nu sunt considerate structură monolită, prin urmare ele pot fi montate si utilizate cu ușurință, fără să necesite o autorizație de construcție sau alte tipuri de documentație specializată în acest domeniu.
Inutil să vă mai amintim eforturile fizice și financiare pe care construcția unui garaj clasic le-ar presupune, dar și timpul necesar realizării unui astfel de proiect, care în mod sigur nu este realizabil într-o singură zi. Pentru a împiedica pătrunderea apei în garaj, este necesar să se facă o fundație pe margine. Betonarea podelei este mai ușor de realizat într-o structură metalică decât într-o clădire din piatră.
După ce s-a finalizat montajul, garajul trebuie ancorat de teren (bază). Această operație se realizează de către client. În plus, elementele de construcție vopsite trebuie protejate în locurile vizibile cu vopseaua industrială anti corozivă.
În concluzie
Indiferent de material, daca doriți un garaj metalic pentru a oferi adăpost mașinii dumneavoastră, sau pentru a depozita diferite unelte, ideal este sa apelați la serviciile unei firme specializate în fabricarea garajelor metalice. Fiind realizat din materiale ușoare, construcția acestor tipuri de garaje se poate face de una, maxim două persoane, rezultând de aici o economie în cazul manoperei de construcție.