ușă de garaj - garaj metalic maro
Consultant pentru clienți

Cum alegem ușa de garaj potrivită?

Garajul este o necesitate pentru cei care dețin o mașină, întrucât condițiile meteorologice nefavorabile pot dăuna aspectului exterior al mașinii. De asemenea, un garaj este ideal pentru a depozita diverse unelte, care stau împrăștiate prin grădină sau casă. Însă, atunci când ne decidem asupra unui garaj, următoarea întrebare este inevitabilă: cum alegem ușa de garaj potrivită? Pentru a vă da un răspuns cât mai concret, vă vom spune care sunt criteriile atunci când alegem ușa de garaj.

Dacă locuiești la casă și dispui de o curte care îți permite să construiești un garaj, atunci nu ezita să investești într-o astfel de construcție. Garaje Metalice pune la dispoziția ta garaje de calitate, de diverse culori, uși de garaj și multe alte confecții metalice.

Tipuri de uși de garaj

Ușile de garaj se împart în trei categorii:

Uși de garaj rabatabile – sunt cele cu o singură foaie de ușă din tablă de oțel care se ridică pe plafon.

Uși de garaj secționale – aceste uși de garaj sunt făcute din secțiuni de panouri cu tablă de oțel, care se ridică superior, în interiorul garajului. Aceste uși sunt izolate termic cu spumă poliuretanică sau polistiren expandat.

Uși de garaj tip rulou – ușile de acest tip sunt realizate din lamele din aluminiu care se strâng prin rulare tot în partea superioară a garajului. Izolarea se face tot cu spumă poliuretanică.

Cum alegem ușa de garaj potrivită? Sfaturi utile de urmat

Ușa de garaj potrivită trebuie aleasă în funcție de mai multe criterii, întrucât aceasta trebuie să se potrivească cu designul casei și să protejeze incinta garajului de factorii climatici. De asemenea, ușa de garaj trebuie să reziste pentru o perioadă îndelungată de timp, pentru a nu exista costuri suplimentare.

Spațiul necesar unei uși de garaj

Ușile de garaj secționale se deschid în interior, pe plafonul garajului, astfel că vor avea nevoie de spațiu atât în adâncime, cât și lateral, pe toată lățimea acestora. Garaje metalice vă pune la dispoziție dimensiunile necesare, pe care trebuie să le luați în considerare, atunci când montați o ușă de garaj:

a) Lățimea de deschidere (lumina de intrare)

b) Înălțimea de deschidere (lumina de intrare)

c) Partea dreaptă a peretelui garajului (de la deschidere la lateral)

d) Partea stângă a peretelui garajului (de la deschidere la lateral)

e) Înălțimea spațiului liber (înălțimea de la grinda superioară la tavan)

f) Adâncimea garajului (spațiu liber sub tavan, fără țevi de susținere etc.)

Tipul de deschidere al ușii de garaj

Atunci când vă deecideți să luați o ușă de garaj, trebuie să vă gândiți și la tipul de deschidere. Porțile batante reprezintă o alegere ideală, întrucât nu se pierde spațiu din garaj. De asemenea, dacă aveți un garaj ce nu vă impune o anumită înălțime pentru ușa de garaj, atunci varianta rabatabilă este cea mai bună. De asemenea, puteți integra și un acces pe ușă, pentru a nu fi nevoit să deschizi complet garajul, atunci când vrei să intri doar tu. Ușile cu deschidere ideală sunt potrivite pentru garajele care nu au o înălțime foarte mare.

Dacă dispui de puțin spațiu pe aleea sau la ușa garajului se aplă în proximitatea gardului de la stradă, atunci îți recomandăm să apelezi la o ușă cu secțiuni segmentare (secționale), întrucât acest tip de uși nu au nevoie de spațiu pentru a se deschide sau închide. Secțiunile segmentare sunt trase sub tavan în timpul deschiderii. Există și uși de garaj cu deschidere rabatabilă în exterior, precum cele de la Garaje Metalice. O astfel de ușă este Ușa de garaj 2,7×2 m – maro.

Aspectul ușii garajului

Ușa de garaj trebuie să aibă un aspect plăcut, să existe un echilibru între stilul casei și ușă. În cazul în care garajul este amplasat lângă casă, poți să asortezi ușa de la garaj cu fațada casei. Poți să folosești aceeași paletă de culori utilizată la casă, pentru a încadra cât mai bine garajul în stilul și design-ul casei. Dacă stilul casei este unul tradițional, poți adăuga o ușă de garaj în culori complementare, pentru a se încadra în peisaj. Ușile de garaj oferite de Garaje metalice sunt disponibile înrr-o gamă largă de culori, astfel că veți găsi, cu siguranță, o ușă pe placul tău, și care să se potrivească cu casa.

Ușă de garaj – cu ferestre sau fără?

Ușile de garaj pot fi prevăzute cu ferestre sau nu. Datorită unei ferestre, lumina naturală va pătrunde în interiorul garajului. Puteți avea ferestre dreptunghiulare sau ovale, în funcție de preferințele voastre.

Doriți o ușă de garaj?