țiglă de oțel pe garaj metalic
Consultant pentru clienți

Cum pregătiți fundația pentru garaj

Fundația pentru garaj reprezintă un element esențial în cazul în care vă doriți un garaj pentru a oferi adăpost mașinii dumneavoastră. Alegerea modului de construcție a garajului auto depinde de mai multe criterii, cum ar fi mărimea spațiului disponibil, tipul de sol de pe terenul respectiv – care trebuie să fie corect pregătit pentru instalarea garajului, dar și de bugetul de care dispuneți.

Blach-Trans este o firmă din Polonia cu experiență în designul și fabricarea produselor din tablă, nu numai pentru clienții individuali, ci și pentru întreprinderi mici, mijlocii și mari.

Fundația pentru garaj – mod corect de pregătire

În mod ideal, construcția garajului ar trebui să fie realizată în conformitate cu proiectul dezvoltat de specialiști, după analiza în prealabil a solului și corelarea desenului cu terenul. În cazul în care lucrarea va fi realizată de către dumneavoastră, atunci puteți alege un proiect finalizat. Se recomandă ca în timpul procesului de construcție să fie respectată cu strictețe ordinea de lucru și setul de recomandări cu privire la tehnica pentru implementarea lor.
La calcularea fundației pentru garajul dumneavoastră, trebuie să se țină cont de rezistența fundației, aceasta trebuind să corespundă greutății și dimensiunilor structurii.

Pentru a alege opțiunea cea mai potrivită pentru un anumit tip de sol, este necesar să se țină cont de caracteristicile arhitecturale ale construcției.
Atenție! Nivelarea solului înainte de montarea garajului metalic este extrem de importantă, iar fără această operațiune, nu poate fi montat garajul metalic!

Pentru ca rezultatul calculului fundației să fie corect, trebuie să luați în considerare

– tipul solului pe care se va pune fundația
– adâncimea înghețării sale
– tendința la balonare, care poate duce la așezarea inegală a structurii, poate cauza fisuri în pereți și deformarea acestora.

Analiza solului se realizează prin:

• determinarea adâncimii înghețării pământului în sezonul rece;
• prelevarea probelor din puțuri;
• stabilirea nivelului de creștere a apelor subterane.

Pe baza acestor criterii, este necesar să se calculeze nivelul necesar de imersiune a fundației în pământ.

Avantajele garajelor metalice față de construcțiile clasice în ceea ce privește pregătirea solului

Garajele oferă foarte multe avantaje utilizatorului, printre care se numără securitatea, durabilitatea construcției, dar și protecția împotriva factorilor de mediu și chiar împotriva incendiilor. Totodată garajul oferă și o protecție suplimentară împotriva diferitelor tipuri de infracțiuni, acte de vandalism sau alte atacuri aleatorii ale diferitelor persoane rău intenționate.

Pentru a oferi protecție fiabilă pentru mașina dumneavoastră, puteți utiliza diferite materiale, cum ar fi materialele metalice, betonul, lemnul sau cărămida.

În general, montarea unui garaj metalic este un proces destul de simplu și extrem de rapid (se realizează în întregime în cursul unei singure zile). Singurul aspect mai delicat ar fi pregătirea fundației de sub garajul metalic. Acest proces trebuie realizat înainte de a ajunge garajul la dvs. pentru a fi montat. În caz contrar, se pierde timp pentru nivelarea solului și pentru amenajarea fundației pentru garaj.
Din punct de vedere legal, garajele metalice nu sunt considerate structură monolită, prin urmare ele pot fi montate si utilizate cu ușurință, fără să necesite o autorizație de construcție sau alte tipuri de documentație specializată în acest domeniu. Fiind realizat din materiale ușoare, construcția acestor tipuri de garaje se poate face de una, maxim două persoane, rezultând de aici o economie în cazul manoperei de construcție.

Garaje metalice la cele mai bune prețuri

În cazul în care vă întrebați care sunt costurile garajelor metalice, trebuie să știți că prețul garajelor metalice pornește de la suma de 2000 de lei, ele reprezentând soluții accesibile pentru buzunarul oricui. Instalarea unui garaj metalic se poate realiza atât pe o fundație special pregătită, dar și pe terenuri nivelate.

Garajele metalice pot fi realizate sub forma unui cadru sau a unei construcții sudate. Acesta din urmă este mai durabil și mai stabil și se aliniază mai ușor. În plus, garajele metalice nu necesită îngrijire constantă. Acesta este un mare avantaj, în comparație cu celelalte două alternative, ce necesită întreținere periodică și recondiționare pentru a-și păstra funcționalitatea și aspectul estetic impecabil.

Avem o ofertă extinsă ce cuprinde garaje auto moderne, fiind vorba de construcții fabricate din panouri orizontale în culori moderne, cu un set complet de prelucrare și acoperiș din tablă cu posibilitatea de instalare a porților, care se ridică automat. Instalarea unui garaj metalic se poate face atât pe o fundație special pregătită, dar și pe terenuri nivelate. Mai mult, din punct de vedere al rezistenței în timp, construcțiile metalice rezistă cel puțin la fel de mult ca și structurile din cărămidă.

Prioritățile noastre sunt: calitatea înaltă de execuție, durata cât mai scurtă de livrare și montare și oferirea unui preț corect în raport de calitate. Mai mult, calitatea materialelor folosite generează calitatea produselor finale, iar construcțiile noastre metalice se bucură de succes din acest punct de vedere.