Jak velký kotec vybrat pro psa
Consultant pentru clienți

Cum să alegeți dimensiunea unui țarc de câini?

Vă gândiți să cumpărați un țarc pentru animalul dvs. cu patru picioare, unde ar putea fi așezat dacă este necesar? În cazul câinilor de talie mare, aceasta este o soluție destul de comună care face viața mai ușoară atât pentru câine, cât și pentru stăpânii săi. Aflați ce dimensiune ale țarcului de joc alegeți, astfel încât să corespundă așteptărilor dvs. și ale animalului dvs. de companie.

Unii proprietari de câini consideră că blocarea câinilor în țarc este inadecvată și consideră că, câinele, suferă atunci când este închis, dar acest lucru nu este în totalitate adevărat. Cei mai mulți câini se obișnuiesc rapid cu țarcul și îl folosesc ca adăpost privat și ca loc sigur pentru întoarcere și odihnă.

Este crud să legi câinele de cușca, în tarc are un loc unde se poate mișca liber fără a fi legat de lungimea unui lanț

 

Practic

Proprietarii apreciază caracterul practic al țarcului de câini atunci când vine poștașul, oaspeții sau când câinele fuge de multe ori de la proprietate și poate dăuna cuiva. De-a lungul timpului, câinele tău se obișnuiește cu țarcul său, iar tu te obișnuiești cu patul tău. Când cade noaptea, toată lumea merge într-un loc în care se simte în siguranță și confortabil.

 

Mărimea potrivită

Un țarc pentru câinii mici nu trebuie să fie mai mic de 2 × 2 metri, iar pentru câinii mari de 3 × 3 metri. De fapt, cu cât spațiul este mai mare, cu atât mai bine, pentru că atunci câinele are mai mult spațiu pentru a se mișca liber în interior. De asemenea, amintiți-vă că, casa, în sine ocupă o cantitate relativ mare de spațiu din țarc. În ceea ce privește înălțimea tarcului, decizia depinde în principal de preferințele proprietarului, deoarece acesta îl va curăța și trebuie să se asigure că se poate deplasa în el bine.

Ușa de la țarcul de câini trebuie să fie mare și ușor de deschis. Iarna, este posibil să aveți o problemă cu un lanț de gheață, deci merită să alegeți un șurub pe care câinele nu îl va putea debloca.

În plus, tarcul de câini trebuie să aibă cel puțin un perete acoperit pentru a-l proteja de vânt, ploaie sau zăpadă. Mai multe informații despre cum ar trebui să arate terenul de joc pot fi găsite în celelalte articole din fila Sfaturi.

 

Unde se plimba caine?

Dacă permiteți câinelui să se miște în mod normal în grădina dvs. și îl blocați doar în țarc, în unele cazuri, alergarea este inutilă. Cu toate acestea, dacă vă petreceți cea mai mare parte a timpului în aer liber, câinele dvs. va aprecia un spațiu în care se poate mișca liber.

Vă recomandăm să facețt o alergare astfel încât să fie conectată slab la podeaua țarcului sau a custii. Suprafețele adecvate în acest scop includ iarbă, pietriș, nisip sau o combinație a acestora. Gardul trebuie să fie realizat dintr-o plasă standard de 1,8 metri înălțime, care trebuie să fie adiacentă la sol.

Dar câinii de drumeții? Câinilor ca teckelii și terrierii le place în special să exploreze lumea și să sape sub garduri. O soluție practică și simplă este de a atașa benzi din cauciuc solid de 40 cm lățime pe toată lungimea părții interioare a gardului. Această soluție nu este necesară pentru fiecare rasă, dar suficient de bună pentru a asigura țarcul.

Alegeți din oferta noastră de tarcuri de câini