Plechová garáž 2,5x4 + kotec pro psa 2x4m – světle hnědá
Client Advisor

Cum să înveți câinele în țarc?

Chiar dacă petreceți mult timp cu câinele dvs., trebuie să realizați că vor exista multe situații în care va trebui să închideți câinele în țarc. Uneori primiți o vizită acasă, uneori aveți nevoie să faceți ceva în grădină, etc.

Țarcul este important pentru câine, mai ales dacă doriți ca el să aibă un adăpost atunci când petrece timp afară, la care poate să recurgă în caz de vreme rea sau când are nevoie de intimitate. De asemenea, este practic dacă trebuie să închideți câinele în timpul zilei sau seara.

Dar nu credeți că învățarea câinelui cu țarcul este ușoară și va merge “ca pe apă„. Este foarte optimist, dar câinele trebuie să se obișnuiască cu totul, și, bineînțeles, asta implică și țarcul. Deci, cum poate un câine să se învețe cu țarcul? Cum să procedăm, pentru ca el să se obișnuiască cu noul său sanctuar?

Pregătirea câinelui pentru singurătate

Dacă câinele dvs. nu este obișnuit cu solitudinea, trebuie să-l pregătiți ușor cu ea. Puteți începe prin închiderea pentru o clipă (în țarc, în camera adiacentă) și lăsându-l singur. După un timp, întoarceți-vă la câinele dvs. și lăudați-l pentru calmul său.

Învățarea câinelui pe perna pentru căței

Dacă doriți să-l învățați în același timp cu “așezatul pe pernă”, atunci este ideal pentru el să aibă o pernă pentru căței unde îl puteți învăța să meargă pentru a se relaxa. După hrănire și ieșire, plasați câinele pe pernă

La început, este suficient ca el să rămână pe loc. Pentru asta lăudați-l. Treptat, încercați să utilizați această comandă și faceți un pas înapoi. Dacă câinele rămâne în poziție, lăudați-l. Dacă nu rezistă și fuge spre dumneavoastră, repetați comanda și stați deasupra lui. Extindeți treptat distanța până când rezistă pe loc fără prezența dumneavoastră.

Învățarea în țarc

Cușcă câine talie mare

Câinele ar trebui să fie învățat în țarc încă de mic. La câinii mai mari aceasta poate fi o problemă, mai ales dacă au fost învățați anterior să rămână în apartament, să doarmă în pat cu dumneavoastră, etc. Câinele va scânci apoi chiar și în timpul nopții, ceea ce nu este deloc plăcut.

Veți avea nevoie de gustări pentru a-l învăța în țarc. Vă recomandăm să duceți câinele cu o gustare și cu comandă în țarc. Acolo îl răsplătiți și îl închideți. La cățeii mici este suficient sa repetați acest procedeu de câteva ori și își vor aminti comanda. Dacă aveți un câine învățat cu perna pentru căței, vă recomandăm să o mutați în timpul zilei în țarc și ulterior din țarc în interiorul cuștii, sau în fața cuștii și ulterior înăuntrul ei. Apoi puteți începe sa aplicați metoda treptat și în timpul nopții.

Indiferent dacă învățați un câine cu singurătatea, în țarc sau la cușcă, este important să vă înarmați cu răbdare. Unii câini se obișnuiesc repede, dar alții nu. Prin urmare, este necesar să repetați în mod permanent pentru ca el să înțeleagă faptul că acel țarc este locul și adăpostul lui.

Aveți nevoie de un țarc sau o cușcă pentru câinele dvs.?