Plechová garáž 3x6m – zlatý dub světlý
Consultant pentru clienți

Cum să îți pregătești mașina pentru iarnă

Iarna este anotimpul în care mașina ta are nevoie de o atenție deosebită. Sezonul rece îşi intră treptat în drepturi, prin urmare, trebuie să ne pregătim maşina pentru polei, gheaţă, viscol şi zăpadă. Pentru a preveni acest lucru, vă putem oferi unele sfaturi despre cum vă puteți pregăti mașina pentru sezonul rece.

Iarna este anotimpul în care suntem cei mai predispuși accidentelor, așa că trebuie să ne pregătim mașina pentru a evita o surpriză neplăcută.

Pentru a te asigura că totul decurge normal și că nu te expui niciunui pericol în trafic, urmează sfaturile de mai jos și pregătește-ți mașina pentru lunile reci ce vor urma.

Pregătirea mașinii pentru anotimpul rece

În sezonul rece, în mod constant, înainte de fiecare pornire a mașinii, trebuie verificate următoarele: bateria (care iarna se descarcă mai repede), farurile (pentru a nu fi acoperite de gheață sau zăpadă), instalația de climatizare (pentru a ne asigura că filtrul de polen nu este înfundat), ștergătoarele (care pot îngheța, lipindu-se de parbriz).

Factori importanți de luat în calcul atunci când este vorba despre protecția și siguranța automobilului în timpul pregătirii pentru sezonul de iarnă:

  • Anvelopele de iarna sunt esențiale, chiar obligatorii!
  • Preșuri / Covorașe speciale pentru interior, de preferat de cauciuc
  • Antigelul – Este necesară verificarea acestuia la fiecare început de iarnă.
  • Lichidul de spălare a parbrizului – atenție, se va alege un lichid care să reziste la temperaturile unde intenționați să folosiți autoturismul
  • Atenție sporită și la ștergătoarele parbrizului – dacă sunt învechite, este bine să le schimbați
  • Verificarea bateriei – o baterie veche va avea tendința de a se ”descărca” la temperaturi scăzute, în special dacă mașina nu este folosită o perioadă de timp
  • Alimentarea cu un combustibil adecvat – o cifră octanică mai mare asigură o pornire și un comportament la drum al motorului fără probleme
  • Echipament necesar pe timpul iernii – lopată pentru zăpadă, eventual săculeț de nisip

Cu toții trebuie să luăm măsurile necesare pentru a ne asigura că sezonul rece nu ne va lua prin surprindere și pentru a ne pregăti corect mașina de iarnă. Mașina și sistemele ei necesită o atenție specială în timpul sezonului rece. Multe dintre componentele și sistemele mașinii trebuie să funcționeze în condiții de multă murdărie, motiv pentru care se pot strica repede.

Prin urmare, ce putem face pentru a ne proteja mașina personală în cel mai bun mod? În mod evident, cea mai bună soluție este parcarea mașinii într-un garaj acoperit.

Avantajele garajelor metalice pe timp de iarnă

Garajele pot fi construite din diferite materiale precum lemn, BCA, beton, materiale metalice și chiar cărămidă.

Garajele metalice oferă foarte multe avantaje utilizatorului, între care securitate, durabilitatea construcției, dar și protecție împotriva factorilor de mediu și chiar împotriva incendiilor.

Garajele metalice vor rezista pentru o perioada mai îndelungată de timp, însă trebuie analizat și raportul calitate-preț, iar prin prisma acestui raport, putem afirma cu încredere că rezistența garajelor metalice este una excelenta, structura metalică fiind una rezistentă la condiții climatice variate.

Din punct de vedere legal, construcțile metalice nu sunt considerate structură monolită, prin urmare ele pot fi montate și utilizate cu ușurință, fără autorizație de construcție sau alte tipuri de documentație specializată. Acest lucru nu este însă valabil în cazul construcțiilor clasice care sunt considerate anexe ale casei, iar pentru începerea construcției este absolut necesara pregătirea unei documentații în prealabil.

Care sunt prețurile garajelor metalice?

Prețurile unui garaj metalic sau al unui garaj din tablă diferă în funcție de dimensiuni și de tipul de tablă aleasă (zincată sau acrilată), întrucât acestea diferă atât din punct de vedere al rezistenței, cât și ca aspect. Orientativ, puteți găsi modele de garaj din tabla zincată cu ușă basculantă, cât și modele de garaj din tablă cutată stejar auriu și alte nuanțe moderne ce pornesc de la suma de 2000 de lei, ele fiind soluții accesibile pentru buzunarul oricui.

Garajele metalice la cele mai bune prețuri

Suntem de părere că funcționalitatea construcției primează în fața avantajelor de tip estetic și că acesta reprezintă doar un detaliu ce poate fi trecut cu vederea. Indiferent de material, dacă doriți un garaj metalic pentru a oferi adăpost mașinii dumneavoastră sau pentru a depozita diferite unelte, ideal este sa apelați la serviciile unei firme specializate în fabricarea garajelor metalice.

Avem o ofertă extinsă ce cuprinde garaje auto moderne, fiind vorba de construcții fabricate din panouri orizontale în culori moderne, cu un set complet de prelucrare și acoperiș din tablă cu posibilitatea de instalare a porților, care se ridică automat.