Plechová garáž 6x6 m – Zlatý dub světlý/ černá matná
Consultant pentru clienți

Cum să îți protejezi mașina mai eficient de condițiile meteo nefavorarabile

Grindina este un fenomen grav si tot mai des întâlnit. În mod normal, grindina este de dimensiunea unui bob de mazăre, dar au fost cazuri în care bucățile de gheață aveau mărimea unui ou de gaina. În această situatie, tot ce inseamnă geam, parbriz, lunetă, va fi spart imediat, iar caroseria va fi îndoită sever. Cam asta se întâmplă cu autoturismele, pe lângă celelalte pagube din agricultură și asupra gospodăriilor. Prin urmare, ce putem face pentru a ne proteja mașina personală? În mod evident, cea mai bună soluție este parcarea mașinii într-un garaj acoperit.

Care sunt avantajele unei mașini ținute în garaj?

– caroseria automobilului va avea o durată de viață mai îndelungată.
– sub acțiunea umezelii de afară, coroziunea se manifestă de patru ori mai intens și astfel rugina se răspândește mult mai repede. Un garaj auto îți va proteja mașina și din acest punct de vedere.
– vopseaua își va păstra luciul pentru mai mult timp.
– motorul este mult mai bine protejat, mai ales dacă garajul este încălzit. Aprinderea și pornirea unui autoturism ținut la adăpost se face mult mai repede, mai ales în perioada iernii.

Materialul de construcție al garajului

Garajele auto se pot construi din diferite materiale precum lemn, BCA, beton, materiale metalice și chiar căramidă.
Alegerea modului de construcție a garajului auto depinde de mai multe criterii, cum ar fi mărimea spațiului disponibil, cât și bugetul de care dispuneți.
Deși de cele mai multe ori garajul este construit lângă casă, el nu trebuie să fie construit din aceleași materiale. Garajul va avea titlul de anexă gospodărească, prin urmare nu va fi neapărat nevoie de pereți groși termoizolați. Materialul structural pe care mizează majoritatea oamenilor pentru construcția unui garaj este cel metalic.

În general, montarea unui garaj metalic este un proces destul de simplu și extrem de rapid (se realizează în întregime în cursul unei singure zile) singurul aspect mai complicat ar fi pregătirea fundației de sub garajul metalic. Din punct de vedere legal, garajele metalice nu sunt considerate structură monolită, prin urmare ele pot fi montate si utilizate cu ușurință, fără să necesite o autorizație de construcție sau alte tipuri de documentație specializată în acest domeniu. Fiind realizat din materiale ușoare, construcția acestor tipuri de garaje se poate face de una, maxim două persoane, rezultând de aici o economie în cazul manoperei de construcție.

Cum alegeți cea mai bună metodă de construcție a garajului dumneavoastră?

Alegerea modului de construcție a garajului auto depinde de mai multe criterii, cum ar fi mărimea spațiului disponibil, cât și bugetul de care dispuneți. În plus, transportul pieselor necesare construcției garajelor metalice se realizează extrem de ușor, datorită greutății reduse, iar timpul de construcție este redus, în comparație cu timpul necesar pentru a realiza garaje din beton. Instalarea unui garaj metalic se poate realiza atât pe o fundație special pregătită, dar și pe terenuri nivelate. Produsele metalice pentru rezistență sunt asemănătoare cu structurile din cărămidă. În plus, garajele metalice nu necesită îngrijire constantă. Acesta este un mare avantaj, în comparație cu celelalte două alternative, ce necesită întreținere periodică și recondiționare pentru a-și păstra funcționalitatea și aspectul estetic impecabil.

Care sunt prețurile garajelor metalice?

Costurile unui garaj metalic sau garaj din tablă variază în funcție de dimensiuni și de tipul de tablă aleasă (zincată sau acrilată), întrucât acestea diferă atât din punct de vedere al rezistenței, cât și ca aspect. Orientativ, puteți găsi modele de garaj din tabla zincată cu ușă basculantă cât și modele de garaj din tablă cutată stejar auriu și alte nuanțe moderne ce pornesc de la suma de 2000 de lei, ele fiind soluții accesibile pentru buzunarul oricui.

În concluzie

Indiferent de material, dacă doriți un garaj metalic pentru a oferi adăpost mașinii dumneavoastră sau pentru a depozita diferite unelte, ideal este sa apelați la serviciile unei firme specializate în fabricarea garajelor metalice.
Avem o ofertă extinsă ce cuprinde garaje auto moderne, fiind vorba de construcții fabricate din panouri orizontale în culori moderne, cu un set complet de prelucrare și acoperiș din tablă cu posibilitatea de instalare a porților, care se ridică automat.

Prioritățile noastre sunt: calitatea înaltă de execuție și durata scurtă de realizare. În plus, la noi, transportul și montajul sunt gratuite.