tarc caine
Consultant pentru clienți

Cum să vă obișnuiți câinele cu țarcul?

Chiar dacă petreceți mult timp cu animalul de companie, există momente în care va trebui să vă puneți câinele într-un țarc. Uneori, astfel de motive pot fi excursii frecvente, hiperactivitatea câinelui sau mulți alți factori care vă vor obliga să vă gândiți la locul exterior în care animalul dvs. de companie va avea o zonă pentru el.

Țarcul este un loc extrem de important pentru câinii din afara casei, deoarece îi protejează împotriva efectelor condițiilor climatice nefavorabile.

Învățarea unui câine să se obișnuiască cu noul său loc nu este dificilă și vine instinctiv animalului într-un anumit vis. Cu toate acestea, merită să fii atent la câteva elemente care pot îmbunătăți acest proces și te pot ajuta atât pe tine cât și pe prietenul tău cu patru picioare să se regăsească în condiții noi.

Pregătirea câinelui pentru adăpost

Dacă câinele dvs. nu este obișnuit cu izolarea, trebuie să-l pregătiți treptat pentru asta. Puteți începe închizându-l în cameră pentru o vreme, apoi reveniți la el și lăudați-l pentru comportamentul său bun.

Învățând să se întindă într-o groapă

Merită să definiți clar câinelui unde este vizuina și unde ar trebui să doarmă, astfel încât să nu se urce pe paturile gospodăriei sau pe alte mobilier tapițat. Arată-i unde să se întindă și învață-l să se întoarcă acolo ori de câte ori îi spui. Cel mai bine este să vă educați câinele de la un mic, lăsându-l într-un anumit loc și lăudându-l că a rămas acolo.

Obișnuirea cu țarcul

Câinele ar trebui să fie obișnuit cu țarcul din anii cățelușului. Câinii mai în vârstă pot manifesta încăpățânare în învățare, mai ales dacă au fost obișnuiți să stea în apartament și să doarmă în același pat cu stăpânul lor. În astfel de cazuri, poate dura ceva mai mult timp pentru a vă obișnui câinele, dar nu este imposibil.

Cu toate acestea, veți avea nevoie de o mulțime de delicii pentru a vă obișnui câinele cu țarcul. Vă recomandăm să vă duceți câinele la adăpost, să îl recompensați și să-l păstrați în adăpost. Pentru pui, trebuie să faceți acest lucru doar de câteva ori și ei își vor aminti instrucțiunile. Dacă câinele dvs. este învățat să doarmă pe canapea, vă recomandăm să vă mutați câinele în afara țarcului în timpul zilei, apoi la țarc sau în fața țarcului și apoi în țarc. Apoi, puteți începe să-l obișnuiți treptat.

Fie că vă învățați câinele să fie singur, să folosească o cusca sau un țarc, răbdarea este importantă. Unii câini se obișnuiesc repede, în timp ce alții necesită mai mult timp și atenție. Prin urmare, este necesar să o repete în mod constant, astfel încât să înțeleagă că țarcul este locul și adăpostul său.

Alegeți din oferta noastră de tarcuri de câini