Plechová hala 10×8m – pozink
Consultant pentru clienți

Cum se pornește motorul la temperaturi extrem de scăzute

O defectare în perioada rece de iarnă este ultimul lucru pe care și l-ar dori un șofer. Pregătirea de iarnă a vehiculului vostru înainte ca temperaturile să scadă este o abordare înțeleaptă. În ciuda faptului că producătorii de mașini lucrează permanent la îmbunătățirea sistemelor și tehnologiilor cu scopul de a asigura pornirea unui motor în orice condiții de mediu, se poate întâmpla ca motorul să nu pornească deloc.

Pornirea motorului în condiții de vreme rece

Bateria este mult mai solicitată iarna, pornirea motorului necesitând un curent de două sau chiar trei ori mai mare decât vara. Pentru motoarele diesel, trebuie să ţineţi cont de avertizorul de „bujii incandescente” din bord.

Nu încercaţi pornirea motorului înainte de stingerea acestui indicator. Dacă este foarte frig, după stingerea indicatorului luaţi contactul şi puneţi-l din nou. După stingerea a doua oară a indicatorului „bujii incandescente”, acţionaţi demarorul. Desigur, pentru mașinile moderne, toate aceste precauții pot fi considerate redundante, dar pentru marea majoritate a mașinilor diesel aceste sfaturi salvează bateria și contribuie la prelungirea vieții motorului.

Nu trebuie pornite simultan instalaţia audio, degivrarea, aeroterma climatizării pe viteza maximă, luminile, ştergătoarele. Pe frig intens, dacă s-a depăşit -8°C, este bine să aprindeţi farurile pentru câteva minute pentru a “încălzi” bateria, înainte de a acţiona demarorul. Nu ţineţi consumatorii activaţi, cu motorul oprit, decât dacă este strict necesar.


Sunt însă câteva sfaturi de care să ții cont când temperaturile scad cu mult sub zero grade Celsius

În vederea pregătirii autovehiculului la începutul sezonului rece, pe lângă schimbarea obligatorie a anvelopelor, specialiştii recomandă:

– verificarea bateriei şi a sistemului de încărcare al bateriei;
– verificarea concentraţiei antigelului, care trebuie să reziste la temperaturi de -30 °C;
– verificarea termostatul, care trebuie să funcţioneze în parametri optimi;
– verificarea nivelul de ulei de motor; rezolvarea oricărei probleme a ambreiajului, suprasolicitat pe timp de iarnă.

Dacă aveți în plan o călătorie cu mașina în zone mai izolate sau pe distanțe mai lungi, este important să aveți anumite obiecte cu dumneavoastră care să vă ajute în cazul în care întâmpinați probleme pe drum. Unele dintre aceste obiecte ar trebui să le aveți permanent la dumneavoastră, cu atât mai mult în situațiile în care există riscul să rămâneți blocat pe drum, pe timp de iarnă:

– perie pentru zapada
– lopata
– pătură
– trusă de prim ajutor
– cablu de alimentare cu curent
– apă și câteva alimente neperisabile (batoane energetice etc)
– îmbrăcăminte groasă
– sare și nisip
– vestă reflectorizantă

Garajul metalic – un avantaj pentru motor pe orice vreme

Aceste consecințe ale vremii exteme ar putea fi evitate dacă automobilul ar fi ținut într-un garaj. Garajele pot fi construite din diferite materiale precum lemn, BCA, beton, materiale metalice și chiar cărămidă.

Garajele metalice oferă foarte multe avantaje utilizatorului, între care securitate, durabilitatea construcției, dar și protecție împotriva factorilor de mediu și chiar împotriva incendiilor.


Prețurile unui garaj metalic sau garaj din tablă variază în funcție de dimensiuni și de tipul de tablă aleasă (zincată sau acrilată), întrucât acestea diferă atât din punct de vedere al rezistenței, cât și ca aspect. Orientativ, puteți găsi modele de garaj din tablă zincată cu ușă basculantă cât și modele de garaj din tablă cutată stejar auriu și alte nuanțe moderne ce pornesc de la suma de 2000 de lei, ele fiind soluții accesibile pentru buzunarul oricui.

Garajele auto îți protejează mașina de condițiile meteo nefavorabile

Indiferent de material, dacă doriți un garaj metalic pentru a oferi adăpost mașinii dumneavoastră sau pentru a depozita diferite unelte, ideal este să apelați la serviciile unei firme specializate în fabricarea garajelor metalice.
Suntem de părere că funcționalitatea construcției primează în fața avantajelor de tip estetic și că acesta reprezintă doar un detaliu ce poate fi cu ușurință trecut cu vederea atunci când acordăm avantajelor importanța care li se cuvine.
Oferim garaje metalice, în conformitate cu nevoile dumneavoastră, la cel mai mic preț de pe piață. Prioritățile noastre sunt: calitatea înaltă de execuție și durata scurtă de realizare.