Plechová garáž 6,5x7m – grafit tmavý matný/špinavě bílá
Consultant pentru clienți

Protejarea mașinii în timpul iernii – soluții eficiente

Iarna poate fi un anotimp dificil pentru mașinile noastre, fie ele pe benzină, diesel sau electrice. Temperaturile scăzute, vremea nefavorabilă și drumurile acoperite cu gheață pot avea un impact negativ asupra performanței și stării mașinii. De aceea, este important să luăm măsuri pentru a ne proteja mașinile în această perioadă, iar garajele metalice pot constitui o soluție.

Vom enumera în cele ce urmează câteva pericole pe care iarna le aduce mașinilor noastre și vom vedea împreună cum putem să le prevenim.

Intemperiile din timpul iernii și efectele asupra mașinilor

Căderile de zăpadă, dar și cele de lapoviță sau, așa cum se întâmplă mai nou, chiar ploaie cu gheață, pot deteriora mașina. Vopseaua de pe plafon și capotă se va deteriora (va plesni, cum se spune în atelierele auto), iar aspectul mașinii va avea de suferit.

Nu numai asta, dar căderile masive de zăpadă aduc, de cele mai multe ori, evenimente nadorite precum căderi de gheață de pe acoperișuri sau căderi de arbori ori crengi din copacii care nu mai pot susține greutatea zăpezii.

De câte ori nu ați văzut la TV mediatizarea unor astfel de cazuri în care arborii doborâți de vijelii cad pe plafonul autoturismelor, deteriorându-l, sau crengile pătrund prin parbrizul mașinilor, spărgându-le în plină iarnă?

Chiar și dacă totul este în regulă cu mașina Dvs., căderile masive de zăpadă vă fac ca dimineața să pierdeți cel puțin un sfert de oră deszăpzind și încălzind mașina.

În plus, parcarea pe timp de iarnă devine mai dificilă, dar și siguranța mașinii odată parcată – din cauza gheții de pe carosabil și de pe străduțele secundare, mașinile care trec pe lângă mașina Dvs. pot oricând derapa, provocând accidente neintenționate.

Garajul metalic poate proteja mașina împotriva tuturor acestor situații prin menținerea acesteia într-un spațiu închis și sigur.

Frigul și efectul asupra mașinii

Temperaturile scăzute din iarnă pot afecta performanța mașinii și pot îngheța mecanismele și piesele sensibile. E drept, ultimele generații de autoturisme au mecanisme care să prevină aceste neplăceri cauzate de temperaturile extreme, dar nu toate și nu mereu aceste mecanisme sunt eficiente pe orice fel de vreme.

Combustibilii auto sunt la rândul lor din ce în ce mai performanți, dar pornirea motorului la rece, în orice situație, cauzează un stres suplimentar care duce la deteriorarea acestuia în timp.

Mașinile diesel în special sunt renumite pentru un comportament care a devenit ținta glumelor în rândul proprietarilor de mașini cu astfel de motoare. Uneori au o tendință de a porni mai greu și de a încălzi mașina mai greu, dar, din nou, nu toate modelele pe motoare diesel se comportă așa. Cu cât mai nouă mașina, cu atât mai mari șansele să evite aceste probleme pe timpul iernii.

Pentru un proprietar auto care dorește să evite însă orice fel de neplăceri cauzate de frigul extrem din timpul iernii, garajul metalic poate ajuta la prevenirea acestor probleme prin menținerea unei temperaturi constante și adecvate pentru mașină. De asemenea, garajul metalic poate fi izolat pentru a reduce pierderea de căldură și a asigura o temperatură stabilă pentru mașină.

Efectele negative ale sării de pe drum asupra mașinii

Sarea utilizată de drumari pentru a topi gheața oferă un plus de siguranță celor care se aventurează pe drumuri înghețate pe timpul iernii. În același timp însă poate avea un impact negativ asupra vopselei și a metalului mașinii, iar coroziunea duce la rugină chiar și la piesele care sunt în mișcare sau frecare cvasi-continuă. Apariția ruginei pe frânele mașinii este un efect de notorietare al soluțiilor cu care drumarii curăță gheața și din păcate avantajele folosirii acestor soluții vin la pachet cu neplăcerile pentru șoferi.

În plus, sarea poate pătrunde în mecanisme și poate afecta performanța acestora. Sarea poate afecta finisajul mașinii și poate coroda metalul și alte componente.

Există două soluții care să îți protejeze mașina de efectul sării: una costisitoare, alta mai puțin costisitoare, ambele la fel de eficiente.

Soluția costisitoare constă în aplicarea unei folii de protecție. Costă destul de mult, dar își face treaba și va proteja caroseria mașinii de orice soluție corozivă. Dar există ceva mai ieftin: spălarea mai des a mașinii în timpul iernii, după ce drumarii au dat cu sare pe drumuri. Aceasta va avea un efect imediat și va proteja mașina de efectul sării.

Garajul metalic poate fi un instrument eficient pentru protejarea mașinii în perioada iernii. Acesta poate preveni acumularea zăpezii, menține o temperatură adecvată și proteja motorul la pornirea dimineața, nemaivorbind de economisirea timpului în fiecare dimineață când ar fi trebuit să îți cureți mașina de zăpadă și să o pregătești pentru drum.

Pe lângă acestea, garajele metalice pot fi personalizate în funcție de necesitățile dvs. și pot fi echipate cu caracteristici suplimentare, cum ar fi încălzirea, iluminatul și sistemele de stocare. Acest lucru face ca garajul metalic să devină un spațiu practic și util pentru mașina dvs. pe tot parcursul anotimpului rece.