Plechová montovaná hala 32x13 m
Consultant pentru clienți

Tot ce trebuie să știi înainte de a-ți înlocui ușa de garaj

Ușa garajului poate fi unul dintre cele mai vizibile elemente ale casei, în funcție de dimensiunea și orientarea garajului. Din acest motiv, ușa garajului are posibilitatea de a îmbunătăți aspectul casei tale dacă este într-o stare bună. Materialul din care este făcută ușa de garaj, dar și calitatea execuției determină durabilitatea acesteia.

Bineînțeles, dacă vă alegeți garajele metalice de la firma noastră, atunci calitatea lor este garantată, inclusiv cea a ușilor. Dar ce se întâmplă atunci când problemele apar la un garaj care nu a fost livrat de către noi?
Mulți proprietari își înlocuiesc ușile de garaj atunci când ușa sau sistemul de deschidere vechi cedează. Alții își modernizează ușile întrucât vor să aibă cele mai noi caracteristici de siguranță și securitate. Considerate structuri pur funcționale, ușile de garaj au astăzi un rol extrem de important în îmbunătățirea esteticii unui garaj.

Alegerea ușii de garaj

Ușa de garaj se alege bineînțeles în funcție de dimensiunea golului existent în corpul garajului pentru a permite îmbinarea perfectă a tuturor componentelor. În cazul în care nu aveți construcția garajului în stadiul final, vă recomandăm alegerea unei dimensiuni standard, furnizate de către producător, făcând astfel economii consistente la achiziționarea unei uși de garaj basculante.
Fiecare ușă de garaj are nevoie de spații de montaj (stânga, dreapta și sus) și de un spațiu de culisare în adâncime, pe care trebuie să le aveți în vedere încă de la construcția garajului. Nu vă limitați doar la structură – o scurgere pluvială, o conductă sau un corp de iluminat pot reprezenta impedimente în montajul ușii de garaj.
Atunci când garajul este integrat în structura casei, impactul vizual al ușii de garaj este foarte mare deoarece poate ocupa până la 15-20% din suprafața fațadei. Alegerea tipului de ușă, a modelului acesteia, a culorii sau texturii sunt esențiale pentru aspectul estetic al celui mai mare element decorativ al casei. În general se optează pentru asocierea vizuală a ușii de garaj cu tâmplăria sau acoperișul.

Tipuri de uși de garaj

Uși de garaj secționale – Acestea sunt construite din secțiuni de panouri cu tablă de oțel, care se ridică superior în interiorul garajului. Sunt izolate termic cu spumă poliuretanică sau polistiren expandat.
Uși de garaj rulou – Acestea sunt construite din lamele din aluminiu care se strâng prin rulare tot în partea superioară a garajului. Lamelele sunt termoizolate cu spumă poliuretanică.

Uși de garaj – cum alegeți culoarea potrivită


Culoarea și materialul din care sunt făcute modelele de uși de garaj pot fi alese în funcție de stilul arhitectural al casei și pot avea un impact vizual puternic, dacă decideți să le accesorizați în același ton cu restul elementelor care compun garajul auto. Cheia unui proiect reușit este să studiați cu multă atenție ofertele și să găsiți stilul perfect al ușii de garaj care să fie în armonie cu garajul și casa dumneavoastră.

În cazul unor case personalizate, ușa de garaj face parte din profilul arhitectural și este indicat să aibă o culoare prin care să iasă în evidență. Totuși, marea majoritate a caselor au uși de garaj standard în culori neutre în concordanță cu tonurile de culoare ale casei.Pentru a oferi ușii de garaj un aspect contemporan, vă recomandăm utilizarea aluminiului anodizat. Acest proces întărește aluminiul pentru a crea o suprafata decorativă, rezistentă la rugină. Rețineți faptul că ușile din aluminiu anodizat nu trebuie să fie vopsite.


Prin urmare, producătorii de porți de garaj vă oferă acum mai multe opțiuni în materie de stil și materiale referitoare la ușile de garaj, pentru a îmbunătăți aspectul estetic al casei dumneavoastră, cum ar fi ușa de garaj 3,5x4m verde sau ușa de garaj 2,5×2m – maro.

În concluzie

Vindem porți și uși de garaj la cea mai înaltă calitate și le fabricăm întotdeauna la dimensiunea preferată de client. Prioritățile noastre cele mai importante sunt calitatea înaltă de execuție și durata scurtă de realizare.

O paletă bogată de culori și designul variat vă permite să ajustați toate elementele uşilor de garaj la necesităţile proprii. În plus, ușile de garaj pot fi personalizate conform gusturilor, preferințelor și nevoilor clientului. Mulțumită standardului de culori oferit, elementele combinate vor fi în conformitate cu preferințele clienților. În plus, livrarea este gratuită.