Plechová garáž 11,5×5,5m – Zlatý dub světlý/ grafit tmavý
Consultant pentru clienți

Transformă garajul într-un spațiu de locuit

În articolul de astăzi, te vom ajuta cu câteva sfaturi practici despre cum poți transforma garajul într-un spațiu de locuit perfect pentru tine și pentru familia ta. De asemenea, poți aranja garajul într-o încăpere primitoare pentru oaspeții tăi, având nevoie doar de câteva idei de conversie, care pot fi aplicate cu ușurință.

Garaje Metalice vă pune la dispoziție o gamă largă de produse din care puteți alege, toate fiind de o calitate excepțională. Garajele din tablă sunt rezistente, moderne, fiind fabricate de Black Trans, o firmă din Polonia. Garajele din tablă sunt o necesitate mai ales pentru cei care dețin un autoturism. Prețurile mașinilor nu sunt de neglijat, astfel că trebuie să avem grijă și să întreținem mașina prin orice mijloace. Un garaj de calitate, rezistent în timp, ne va ajuta să econosim bani, mașina fiind la loc sigur, fără a fi expusă fenomenelor exterioare naturale sau produse de om. Dar dacă putem folosi garajul și pentru alte întrebuințări, nu doar pentru a adăposti mașina sau pentru depozitare? Iată cum putem transforma garajul într-un spațiu de locuit în câțiva pași simpli de urmat.

Transformă garajul într-un spațiu de locuit – ce pași trebuie să urmăm?

Pentru a transforma garajul într-un spațiu de locuit, trebuie să urmezi câțiva pași simpli, dar necesari. Câteodată, casa devine un spațiu aglomerat și simțim că vrem să avem un al nostru, iar ideea de a amenaja garajul ca un spațiu de locuit nu pare o idee atât de rea. De fapt, această transformare a garajului nu este o idee atât de costisitoare. Trebuie să iei în considerare o planificare corespunzătoare și o execuție perfectă.

Primul pas – aprobarea

Dacă te-ai hotărât să transformi garajul într-un spațiu de locuit, atunci este recomandat să verifici dacă nu există vreo restricție care să te împiedice. Poți să te interesezi pentru acest lucru la un inspector local de construcții pentru a vedea dacă există legi structurale sau de zonare împotriva transformării unui garaj într-un spațiu de locuit. În anumite zone, politicile cer spațiu pentru parcarea unei mașini în garaj.

Pasul 2 – cheamă un instalator

Dacă vrei să transformi garajul într-o bucătărie sau să aibă și o baie, atunci ai nevoie de un instalator. Robinetele cu podea de betion pot necesita tăierea unei zone a podelei pentru instalarea conductelor. Instalatorul îți poate da câteva sugestii pentru instalarea coductelor.

Pasul 3 – reamenajează podeaua

Întrucât garajul va fi o cameră de locuit va fi nevoie să iei în considerare și confortul, izolarea termică, atenuarea zgomotelor. De asemenea, majoritatea garajelor au pe jos beton. Vei putea pune gresie, linoleum, mochetă, covor sau parchet, în funcție de preferințele tale.

Pasul 4 – instalează un sistem de încălzire

Ai nevoie de un sistem de încălzire pentru garaj, dacă vrei să îl transformi într-un spațiu de locuit. Poți pune un radiator, însă dacă locuiești într-o zonă cu o climă mai rece, o astfel de sursă de încălzire s-ar putea să fie insuficient. Astfel, ia în considerare un sistem de încălzire și unul de ventilație. Apelează la un specialist pentru montarea acestora.

Pasul 5 – creează spații de depozitare

Atunci când locuiești în garaj ai nevoie și de rafturi pentru a-ți organiza lucrurile. Te poți folosi de pereți pentru a crea numeroase spații de depozitare. Este important să fii organizat, pentru a nu avea lucrurile împrăștiate prin tot garajul. De asemenea, poți cumpăra niște rafturi sau cutii de depozitare pentru a-ți păstra în siguranță toate lucrurile. Alege mobilierul în funcție de destinația camerei.

Pasul 6 – design atractiv

Atunci când transformi garajul într-un spațiu de locuit ai nevoie să regândești atât aspectul interior, cât și cel exterior. Mobilierul trebuie să se potrivească cu destinația camerei. Zugrăvește pereții în culorile calde, după propriile preferințe. Poți transforma garajul într-un spațiu primitor foarte ușor, cu obiectele de decor potrivite.

Indiferent de întrebuințarea pe care vrei să o dai viitorul spațiu, cu puțină creativitate vei crea un spațiu primitor și atractiv.

Transformă garajul într-un spațiu de locuit – Garaje Metalice

Transformă garajul într-un spațiu de locuit primitor, iar cu puțină răbdare ideea ta va prinde contur mai repede decât te așteptai. Poți alege unul dintre garajele de la Garaje Metalice, pe care să îl transformi ulterior într-o cameră de locuit, cu modificările necesare.

Tipul de acoperișAcoperiș cu două ape
Tipul porțiiUși glisante
Lățime8
Lungime4
Înălțimea peretelui2,13
Înălțimea din partea de sus2,95
Lumina de la intrare2,00
FitinguriPe acoperiș și în colțuri