Plechová garáž 6x6m - písková/světle hnědá
Consultant pentru clienți

Alegerea tipului de garaj

Unul dintre numeroasele avantaje ale celor care locuiesc la casă și care dispun de o curte suficient de spațioasă, este posibilitatea de a-și construi un garaj.
De principiu, mașinile din ziua de azi sunt proiectate și construite în așa fel încât să reziste în condiții meteo specifice fiecărui anotimp. Cu toate acestea, vremea extremă poate aduce prejudicii atât bunei funcționări a mașini dumneavoastră, cât și aspectului său exterior.
Garajele pot fi folosite și ca spatiu de depozitare pentru uneltele și sculele necesare fiecăruia, pentru întreținerea sau depozitarea motocicletei spre exemplu, sau pentru alte obiecte ce țin de diferite hobby-uri.

Materialul de construcții al garajului separat de casă

Garajele auto se pot construi din diferite materiale precum lemn, BCA, beton, materiale metalice și chiar căramidă.
Alegerea modului de construcție a garajului auto depinde de mai multe criterii, cum ar fi mărimea spațiului disponibil, cât și bugetul de care dispuneți.
Deși de cele mai multe ori garajul este construit lângă casă, el nu trebuie să fie construit din aceleași materiale. Garajul va avea titlul de anexă gospodărească, prin urmare nu va fi neapărat nevoie de pereți groși termoizolați. Materialul structural pe care mizează majoritatea oamenilor pentru construcția unui garaj este cel metalic.

În general, montarea unui garaj metalic este un proces destul de simplu și extrem de rapid (se realizează în întregime în cursul unei singure zile) singurul aspect mai complicat ar fi pregătirea fundației de sub garajul metalic. Din punct de vedere legal, garajele metalice nu sunt considerate structură monolită, prin urmare ele pot fi montate si utilizate cu ușurință, fără să necesite o autorizație de construcție sau alte tipuri de documentație specializată în acest domeniu. Fiind realizat din materiale ușoare, construcția acestor tipuri de garaje se poate face de una, maxim două persoane, rezultând de aici o economie în cazul manoperei de construcție.

Care sunt avantajele unei mașini ținute în garaj?

– indiferent că plouă sau ninge, o mașină ținută în garaj nu va fi niciodată în contact cu umezeala.
– caroseria automobilului va avea o durată de viață mai îndelungată.
– sub acțiunea umezelii de afară, coroziunea se manifestă de patru ori mai intens și astfel rugina se răspândește mult mai repede.
– vopseaua își va păstra luciul pentru mai mult timp.
– se va proteja mult mai bine motorul, mai mai ales dacă garajul este încălzit.
– aprinderea și pornirea unui autoturism ținut la adăpost se va face mult mai repede, mai ales în anotimpurile reci.

Cum stabiliți dimensiunile garajului auto?

Atunci când stabiliți dimensiunile garajului auto, este extrem de important să cunoașteți dinainte numărul de mașini pe care doriți să îl adăpostiți în acesta. În general, dimensiunile minime pentru un garaj pleacă de la 3m lățime și 5m lungime. Dimensiunile optime sunt de 3.5m lățime și 6m lungime. Înălțimea minimă a garajului este de 2.1m, cea mai potrivită fiind cea de 2.5m.
În general, pe lângă depozitarea mașinii, este recomandat să alocați spațiu și pentru alte obiecte: scule, biciclete, unelte pentru grădinărit etc. Ținând seama de acești factori, puteți alege dimensiunile potrivite situației dumneavoastră.

Care sunt prețurile garajelor metalice?

Costurile unui garaj metalic sau garaj din tablă variază în funcție de dimensiuni și de tipul de tablă aleasă (zincată sau acrilată), întrucât acestea diferă atât din punct de vedere al rezistenței, cât și ca aspect. Orientativ, puteți găsi modele de garaj din tablă zincată cu ușă basculantă cât și modele de garaj din tablă cutată stejar auriu și alte nuanțe moderne ce pornesc de la suma de 2000 de lei, ele fiind soluții accesibile pentru buzunarul oricui.

În concluzie

Indiferent de material, dacă doriți un garaj metalic pentru a oferi adăpost mașinii dumneavoastră sau pentru a depozita diferite unelte, ideal este sa apelați la serviciile unei firme specializate în fabricarea garajelor metalice.
Avem o ofertă extinsă ce cuprinde garaje auto moderne, fiind vorba de construcții fabricate din panouri orizontale în culori moderne, cu un set complet de prelucrare și acoperiș din tablă cu posibilitatea de instalare a porților, care se ridică automat.

Avem un personal calificat şi de încredere, ce este răspunzător de montarea şi predarea garajelor comandate. Montarea garajului este rapidă, necesită un spaţiu minim de montare, și în plus nu produce deşeuri de construcţie. Prioritățile noastre sunt: calitatea înaltă de execuție și durata scurtă de realizare. Mai mult decât atât, transportul și montajul sunt gratuite.