Plechová garáž 3×5m – tmavo zelená matná
Consultant pentru clienți

Cum să alegeți corect dimensiunea cuștii pentru câine

Pe lângă hrană și atenție, animalele de companie au nevoie și de un adăpost corespunzător, iar dacă avem un câine, cușca acestuia trebuie aleasă cu grijă. O cușcă pentru câini este, dacă vreți, ca o căsuță tradițională pentru adăpostirea patrupedelor în exterior, de regulă la curte.

Dacă v-ați decis că este timpul să achiziționați o cușcă pentru câinele dumneavoastră, ar fi bine să țineți cont de anumite aspecte:

• Alegeți mărimea potrivită în funcție de mărimea câinelui, acesta are nevoie totuși de spațiu pentru a se juca și a dormi.

• Asigurați-vă că modelul dorit este prevăzut cu izolația potrivită, pentru a oferi câinelui dvs confort atât pe timp de vară cât și pe durata iernii.

• Înainte de a cumpăra cușca de câini, este bine totuși să vă măsurați câinele înainte, o să vă ajute să vă faceți o ideea asupra lățimii, lungimii și înălțimii cuștii.

Cum alegeți dimensiunea potrivită a cuștii?

Evident, dimensiunea cuștii pentru câini va varia în funcție de cât de mare este sau urmează să devină câinele la maturitate. Astfel, pentru un câine de talie mică sau mijlocie, dimensiunea cuștii variază în general în jurul a 70 cm în lungime, lățime si înălțime.

Pentru un câine de talie medie spre mare, dimensiunile trebuie adaptate proportional, fiind in general necesară o cușcă de circa 100 cm lungime/înălțime și 90 cm lățime. Cușca trebuie să îi ofere câinelui suficient spațiu pentru a nu se simți înghesuit, astfel încât să se poată ridica lejer în picioare și să își schimbe poziția. O cușcă mai puțin încăpătoare este de preferat pe timp de iarnă pentru că vă ajuă la menținerea căldurii animalului pe care îl îngrijiți. Pe timp de vară însă, o cușcă mai spațioasă va asigura o ventilație mai bună. Desigur, avem în vedere ambele cazuri când achiziționam cușca, alegând una care să nu fie mai mare cu peste o treime din dimensiunea câinelui.

Este important de știut că patrupedul va putea încălzi cușca folosindu-se de căldura corpului său. De aceea, cușca pentru câini nu trebuie să fie prea mare, pentru ca mediul să fie plăcut și să se evite pierderile de caldură inutile.Totodată, un material care să asigure un grad de izolație mai bun, este de dorit.

Primul model de cușcă pentru câini de talie mare este mai potrivit pentru patrupezii de talie mare și mijlocie care au o formă a corpului mai lungă ce se pretează podelei în formă de dreptunghi. Cel de-al doilea model – cușca pentru câini de talie mică – este în schimb recomandat patrupezilor care ne încântă cu talia lor mai mică.

Cum puteți personaliza cușca pentru câinele dumneavoastră?

Pentru un plus de confort, puteți personaliza cușca animalului vostru de companie cu o pernă pe care acestuia îi place sa doarmă. Un alt material ce se poate așterne pe podeaua cuștii pentru izolație termică și confort sunt paiele. Vă recomandăm să evitați covorașele sau anumite carpete întrucât acestea rețin umezeala, favorizează dezvoltarea bacteriilor și atrag insectele. Totodată, puteți lăsa înăuntrul cuștii unele jucării care îi vor ține companie cățelului în orele lungi de singurătate când nu îi puteți acorda atenție. Pentru cuștile din lemn, este indicat să evităm modelele care au fost tratate sau vopsite cu diverse substanțe chimice care s-ar putea dizolva sau inhala. De asemenea, este bine să vă asigurați că nu există cuie, colțuri sau tije care ar putea răni câinele.

În concluzie

Fiecare cușcă pentru câini are acoperiș fabricat din tablă și podea impregnată din plăci, care imită parchetul. Densitatea țevilor o alegem în funcție de mărimea câinelui, pentru ca distanța dintre acestea să nu fie prea mare. Sfatul nostru este să alegeți un model de cușcă de câini functional, dar și accesibil ca preț, astfel încât adoptarea unui câine în viața dumneavoastră să nu fie un deranj, ci o bucurie.

Fiecare țarc pentru câini pe care îl comercializăm are acoperiș fabricat din tablă și podea impregnată din plăci, care imită parchetul. Densitatea țevilor o alegem în funcție de mărimea câinelui, pentru ca distanța dintre acestea să nu fie prea mare și astfel să nu intervină încleștarea sau rănirea animalului.

Vindem cuști din tablă pentru câini la cele mai bune prețuri de pe piață, iar transportul și montajul sunt GRATUITE!