Kotec pro psa 2×2 m
Client Advisor

Cum se construiește cușca și țarcul pentru câine?

Tocmai ce ați adoptat un câine și acum vă întrebați cum se construiește cușca și țarcul pentru câine? Atunci este timpul să vă gândiți unde va trăi câinele dumneavoastră. Dacă doriți să aveți acasă un paznic de încredere, este necesar să îi asigurați un țarc confortabil și totodată funcțional, care îl va proteja împotriva intemperiilor vremii sau care îi va asigura intimitatea.

Țarcurile pentru câine sunt, de asemenea, o alegere excelentă când trebuie să închideți câinele pentru o perioadă (de exemplu, pentru grădinărit, vizite, pe care le primiți, etc.).

Beneficiile țarcului pentru câine:

  • un comportament sigur al câinilor în exterior,
  • confort și facilități pentru câini obișnuiți în aer liber,
  • asigurarea intimității,
  • o casă robustă și sigură pentru câine.

Cum ar trebui să arate un țarc pentru câini?

Țarcul pentru câine este o cutie pătrată sau dreptunghiulară de anumite dimensiuni. Ceea ce este necesar pentru țarc este o podea solidă care necesită lemn de înaltă calitate. Acoperișul trebuie să fie, de asemenea, de bună calitate, astfel încât să nu curgă apă în țarc.

Zidurile țarcului

Pereții laterali trebuie să fie solizi, durabili și plini în interior din cele 3 părți, pentru ca să împiedice frigul să ajungă la câine. Aceștia trebuie, de asemenea, construiți astfel încât să nu reprezinte un pericol pentru siguranța câinelui – dimensiunile sau materialele alese în mod eronat pot prezenta risc de rănire al câinelui. În ceea ce privește partea frontală a țarcului, plasa de sârmă clasică este insuficientă, așadar este mai bine să alegeți gratii mai puternice, care să fie echipate cu o ușă pentru intrarea / ieșirea câinilor sau pentru intrarea în țarc atunci când este timpul mesei.

Alegerea țarcului – după mărimi și dimensiuni

Țarcul pentru câine trebuie să fie ales întotdeauna în funcție de mărimea câinelui și de dimensiunile incintei. In zilele noastre sunt produse țarcuri de diferite dimensiuni, forme și din diferite materiale. În cazul în care trebuie să vă închideți câinele mai des, este bine să aveți un țarc mai mare, pentru a permite animalului să se întindă puțin. Dacă aveți mai mulți câini, se pot cumpăra și țarcuri practic comune sau țarcuri separate, în funcție de preferință.

Alegerea materialului potrivit

Cel mai bine este să alegeți un țarc fabricat din materiale impermeabile care fac mai dificilă deteriorarea atunci când vremea se înrăutățește. O alegere excelentă sunt țarcurile metalice pentru câini, fabricate din tablă galvanizată durabilă.

Componența țarcului

În cazul unei șederi îndelungate a câinelui în țarc, acesta ar trebui să conțină, pe lângă cei 3 pereți laterali plini, gratii și o poartă, și o cușcă încălzită. Podelele trebuie să fie din lemn sau din beton, iar acoperișul este cel mai bine să fie înclinat spre partea din spate și să fie din tabla galvanizată, pentru drenaj corespunzător.

Dacă aveți nevoie doar de un țarc pentru închiderea ocazională a câinelui, vă este suficient un țarc doar din gratii, care poate să nu aibă nici măcar podea. Țarcul poate fi apoi așezat în grădina, pe iarbă.

Construcția unui țarc

Construirea unui țarc pentru câine cu propriile puteri este o chestiune foarte complicată, care necesită atât un plan adecvat, cât și un timp și o abilitate suficiente pentru a-l pune în aplicare. Deci, este o chestiune care solicită cântărirea opțiunilor pe care le aveți, dacă să faceți acest lucru singur sau, mai degrabă, să apelați la experți care au experiență în construcția țarcurilor. În acest fel, veți fi sigur că țarcul este sigur, construit pentru a se potrivi unui anumit câine și că va îndeplini toate cerințele necesare.

Garaje, hale de depozit, depozite pe șantier, adăposturi, șoproane, porți rabatabile garaj și cuști din tablă – asigurăm transport și montaj GRATUITE