Jak připravit podklad pod garáž
Consultant pentru clienți

Cum se pregătește corect suportul pentru garaj?

Cel mai bun și mai rapid mod de a pregăti suportul pentru garaj este de a turna beton pe podea. În loc de beton, puteți utiliza, de asemenea, scânduri din lemn, pavaje, blocuri de beton sau pământ întărit pentru a asigura o suprafață stabilă și dură. Dacă nu intenționați să vă parcați mașina în garaj, nu este necesară o șapă de beton.

Baza garajului fără o mașină

Blocurile de fundație pot servi drept bază pe care va fi ancorat garajul. Vă recomandăm să ancorați pereții de blocurile de fundație situate în colțurile garajului. De asemenea, vă recomandăm să impregnați blocurile de fundație, ceea ce va face betonul mai durabil și mai rezistent la găurire în timpul ancorării.

Dacă utilizați doar placi ca substrat pentru garaj, aceastea nu poat fi ancorate, ceea ce poate afecta stabilitatea structurii. Garajul trebuie să fie cât mai stabil și izolat posibil pentru a preveni pătrunderea apei de pe acoperiș. Prin urmare, este întotdeauna mai bine să așezați garajul pe o fundație de beton. 

Substratul de sub garaj destinat depozitării mașinii

Dacă intenționați să parcați un vehicul sau chiar mai multe vehicule în garaj, este recomandabil să folosiți o șapă de beton. Betonul ar trebui să aibă o suprapunere de 15 cm pe fiecare parte. De exemplu, într-un garaj care măsoară 3 × 5 metri, veți avea nevoie de o placă de beton de 3,3 × 5,3 metri.

Grosimea minimă a plăcii de beton trebuie să fie de 10 cm. Este bine să puneți un strat de pietriș sub șapă pentru a proteja betonul de crăpături în timpul iernii. Șapa poate fi realizată chiar și după asamblarea garajului. Garajul din tablă poate fi ancorat în beton cu ancorele în orice moment și mutat sau reasamblat. Ancorele sunt potrivite și pentru garaje cu uși articulate.

Ancorați garajul metalic în beton cu ancore care pot fi mutate și reinstalate în orice moment. Ancorele sunt potrivite și pentru garaje cu uși articulate. Nu expulzați niciodată barile sau vârfurile în beton, deoarece este foarte dificil să atingeți locul potrivit atunci când ancorați.

 

Ce altceva mai merită să vă amintiți?

Suntem capabili să ancorăm garajul de gresie, dar facem acest lucru doar pe răspunderea clientului. Din păcate, plăcile se sparg adesea la găuri și, în plus, stabilizează garajul doar în direcție transversală. O rafală puternică de vânt poate ridica garajul departe de partea în care se află ușa cu plăcile atașate, deci uneori este mai bine să înșurubați ancorele în pământ pentru a asigura garajul.

Chiar și atunci când garajul este fixat la sol, nu poate fi garantată funcționalitatea de 100%. Este posibil să înșurubați ancorele de grădină în pământ și să înșurubați un garaj în ele, ceea ce este probabil cel mai potrivit mod.

 

Blocuri de beton

podstawa-garaz

Fundația

podstawa-garaz

Sapa de beton

podstawa-garaz

Alegeți din oferta noastră de garaje din tablă