Plechová garáž 3x5m - zlatý dub/ výklopná vrata
Consultant pentru clienți

Sfaturi pentru întreținerea mașinii

În articolul de astăzi, vă vom oferi câteva sfaturi pentru întreținerea mașinii. Un autoturism va funcționa corespunzător atâta timp cât este îngrijit și întreținut. Trebuie doar să respecți câteva lucruri esențiale, care nu sunt dificil de realizat. Astfel, te vei bucura de mașină pentru o bună perioadă de timp. Chiar și dacă aveți o mașină nouă, dacă nu este întreținută corespunzător, va prezenta în cele din urmă o problemă.

Sfaturi pentru întreținerea mașinii – efectuarea reviziilor la timp

Printre sfaturile pentru întreținerea mașinii se numără efectuarea reviziilor la timp. Mașina trebuie dusă la un mecanic auto periodic pentru a ne proteja autoturismul de problemele neașteptate. Mecanicul vă va spune dacă vă confruntați cu probleme tehnice și va verifica fiecare componentă care trebuie schimbată sau îmbunătățită.

Cele mai importante aspecte pe care trebuie să le luați în considerare înainte să mergeți la un service auto sunt:

  • Schimbul de ulei – o parte importantă pe care nu trebuie să o scăpați din vedere pentru o bună funcționare a mașinii este schimbul de ulei. Acesta are rolul de a lubrifia componentele motorului. Depinde de autoturism când trebuie schimbat uleiul, însă, de cele mai multe ori, recomandarea este ca acesta să fie schimbat între 10.000 si 15.000 de kilometri.
  • Înlocuirea filtrului de aer – filtrul de aer are rolul de a împiedica pătrunderea poluanților din exterior în vehicul. Pentru un condus relaxant și cu un aer condiționat funcțional este nevoie ca filtrul de aer să fie schimbat o dată pe an.
  • Verificarea bateriei – odată cu trecerea timpului, bateria mașinii se uzează. Printr-un test de verificare puteți afla dacă bateria trebuie schimbată.
  • Înlocuirea lichidului de răcire – acesta trebuie schimbat cu unul nou o dată pe an
  • Înlocuirea bujiilor – bujiile, prin generarea unei scântei electrice pune în funcțiune motorul cu combustie internă. Aceste componente ale mașinii trebuie înlocuite la fiecare 50.000 de km pentru a nu fi deteriorate.
  • Înlocuirea lichidului de frână – un lichid foarte esențial la o mașină, lichidul de frânare trebuie schimbat cel puțin o dată pe an, pentru a nu afecta sistemul de frânare.
  • Plăcuțele de frână – plăcuțele de frână sunt printre piesele mașinii care uzează cel mai des, câteodată din cauza stilului de condus. Este recomandată verificarea constantă a grosimii acestora. Nu trebuie să așteptați până când se ajunge la metal. Dacă nu țineți cont de acest lucru, discurile vor fi cele care se vor uza prematur și veți fi nevoiți să le schimbați, ceea ce va duce la costuri mult mai mari.

Sfaturi pentru întreținerea mașinii – exteriorul autoturismului

Sfaturile pentru întreținerea mașinii includ și exteriorul autoturismului. Nu trebuie să uităm și acest aspect, întrucât poate face din o mașină obișnuită, una care să întoarcă privirile tuturor. Un polish auto și al farurilor la un service auto va reda o strălucire aparte mașinii. Polish-ul presupune, pe lângă reîmprospătarea vopselei, și înlăturarea zgârieturilor mici de pe caroserie.

De asemenea, problemele mașinii apar de cele mai multe ori în zonele mai puțin accesibile. De exemplu, iarna, combinația de sare cu starea de umezeală pot accelera formarea de rugină, care trebuie înlăturată constant. Razele soarelui afectează și ele mașina, întrucât decolorează în timp materialele. De aceea, este recomandat ca mașina să stea într-un garaj, pentru a fi ferită de factorii externi, care i-ar putea dăuna exteriorul.

Sfaturi pentru întreținerea mașinii – cumpără garajul perfect de pe Garaje Metalice

Dacă urmați aceste sfaturi pentru întreținerea mașinii, veți observa că mașina dumneavoastră va funcționa în condiții normale și va arăta ca și nouă.

Garaje Metalice vă pune la dispoziție cele mai bune garaje metalice, proiectate să vă protejeze mașina de factorii externi și de condițiile meteorologice nefavorabile.

Un astfel de garaj este Garaj din tablă 3×5 m – Stejar auriu /Ușă basculantă:

Caracteristici
Tipul de acoperișAcoperiș cu două ape
Tipul porțiiPoartă ridicată în sus
Lățime3
Lungime5
Înălțimea peretelui2,13
Înălțimea din partea de sus2,45
Lumina de la intrare1,95
Model din lemnStejar auriu
FitinguriPe acoperiș și în colțuri