Plechová garáž 4x6 m – grafit tmavý matný
Consultant pentru clienți

Cum să ai grijă de mașina ta pe perioada iernii

Mașinile din ziua de azi sunt proiectate și construite în așa fel încât să reziste în condiții meteo specifice fiecărui anotimp. Cu toate acestea, vremea extremă poate aduce prejudicii atât bunei funcționări a mașinii dumneavoastră, cât și aspectului său exterior.
Iarna este anotimpul în care suntem cei mai predispuși accidentelor, prin urmare trebuie să ne pregătim mașina pentru a evita o surpriză neplăcută. Dacă vom lua toate măsurile necesare, costul reparațiilor după ce se topește zăpada va fi mai mic. Atunci când conduci o mașină nu ești responsabil numai pentru viața ta ci și a celorlalți participanți la trafic, de aceea, trebuie să îți pregătești mașina pentru sezonul de iarnă.

Un garaj auto reprezintă confortul de a avea un loc de parcare individual, sigur și izolat de intemperiile vremii, dar totodată ajută și la reducerea cheltuielilor de întreținere pentru mașină.

Factori importanti de luat în calcul pentru protecția și siguranța automobilului în timpul pregătirii pentru sezonul de iarnă:

Schimbă uleiul la fiecare 8.000-12.000 de km și folosește unul de calitate: Clima de iarnă îngroașă uleiul, fapt care va reduce circulația acestuia prin motor. Specialiștii sunt de parere că uleiul trebuie schimbat periodic. Dacă nu știi cum s-o faci sau ce tip de ulei să folosești, este recomandat să apelezi la profesioniști.

Asigură-te că ai în portbagaj cele necesare: o perie specială de zăpadă, o racletă de gheață pentru parbriz, cabluri de alimentare curent, lopată pentru îndepărtarea zăpezii. În plus, lanțurile de iarnă nu ar trebui să-ți lipsească din autoturism, mai ales dacă vei circula prin zone montane acoperite cu zăpadă sau pe drumuri neasfaltate ori în pantă, acolo unde ai nevoie ca mașina să nu alunece și să capete tracțiunea necesară pentru a te deplasa.

Verifică nivelul de fluide! O cantitate suficientă de lichid pentru spălarea parbrizului și ștergătoare de parbriz care funcționează corect sunt lucruri esențiale pentru a te ajuta să ai cea mai bună vizibilitate în timpul ninsorilor abundente și nu numai. Însă, lamelele ștergătoarelor au o durată de viață de un an, în funcție de cât grele sunt iernile. Există posibilitatea să alegi să îți cumperi ștergătoare care au fost concepute în mod special pentru iarnă. Asigură-te că lichidul pentru spălarea parbrizului al mașinii are un punct de îngheț foarte scăzut.

Ce putem face pentru a ne proteja mașina personală în cel mai bun mod? În mod evident, cea mai bună soluție este parcarea mașinii într-un garaj acoperit.

​ Tipuri de garaje

Garajele auto se pot construi din diferite materiale precum lemn, BCA, beton, materiale metalice și chiar căramidă.

Deși de cele mai multe ori garajul este construit lângă casă, el nu trebuie să fie construit din aceleași materiale. Alegerea modului de construcție a garajului auto depinde de mai multe criterii, cum ar fi mărimea spațiului disponibil, cât și bugetul de care dispuneți.
Garajul va avea titlul de anexă gospodărească, prin urmare nu va fi neapărat nevoie de pereți groși termoizolați. Materialul structural pe care mizează majoritatea oamenilor pentru construcția unui garaj este cel metalic.
Garajele pot fi folosite și ca spațiu de depozitare pentru uneltele și sculele necesare fiecăruia, pentru întreținerea sau depozitarea motocicletei spre exemplu, sau pentru alte obiecte ce țin de diferite hobby-uri.

​ Cât costă garajele metalice?

Costurile unui garaj metalic sau garaj din tablă variază în funcție de dimensiuni și de tipul de tablă aleasă (zincată sau acrilată), întrucât acestea diferă atât din punct de vedere al rezistenței, cât și ca aspect. Orientativ, puteți găsi modele de garaj din tabla zincată cu ușă basculantă cât și modele de garaj din tablă cutată stejar auriu și alte nuanțe moderne ce pornesc de la suma de 2000 de lei, ele fiind soluții accesibile pentru buzunarul oricui.

Indiferent de material, în cazul în care vă doriți un garaj metalic pentru a oferi adăpost mașinii dumneavoastră, sau pentru a depozita diferite unelte, ideal este sa apelați la serviciile unei firme specializate în fabricarea garajelor metalice. Avem un personal calificat și de încredere, ce este răspunzător de montarea și predarea garajelor comandate.
Produsele noastre sunt durabile, funcționale și sigure pentru fiecare utilizator. În plus, transportul și montajul sunt gratuite.