Plechová garáž 12×6 m - písková
Client Advisor

Materialele de constructie ideale pentru casele de gradina

Ordinea si buna organizarea a casei si a lucrurilor personale sunt aspecte care spun multe despre felul de a fi al unei persoane, fie ca este vorba de interiorul sau exteriorul casei. Asa cum pentru lucrurile pe care le pastram in casa ne folosim de diverse corpuri de mobilier pentru a le pastra in siguranta si in ordine, si pentru cele de exterior este necesar sa gasim o solutie similara. Solutia deja exista: toate sculele si uneltele dumneavoastra pot fi depozitate in ordine si siguranta intr-o casuta de gradina!

Utilitatea casutelor de gradina

O casa de gradina este o anexa special construita pentru a servi ca spatiu de depozitare pentru obiectele ce nu isi au locul inauntru. Includem in aceasta categorie scule, unelte, masina de tuns iarba, mobilier de gradina, iar lista poate continua si varia de la caz la caz.

Prin urmare, casuta de gradina este practic o magazie, un spatiu de depozitare construit in gradina casei dumneavoastra, de aceea amenajarea spatiului din curtea dvs are un rol foarte important. Aceasta poate avea, in functie de preferintele si nevoile fiecaruia, diferite dimensiuni, forme si culori si poate fi construita din diverse materiale cum ar fi beton, lemn, PVC, sau tabla.

 

Materialul ideal pentru casele de gradina 

Asa cum materialele de constructie pentru o casa sunt alese cu grija, si la fel cum piesele de mobilier sunt evaluate si analizate inainte de a fi cumparate, aceeasi prudenta este recomandata si atunci cand alegeti materialul din care umeaza sa fie construita casuta de gradina. Cel mai frecvent, casutele de gradina sunt construite din materiale usoare, si doar rareori din beton. Materialul de constructie ideal este acela care indeplineste cu succes o serie de criterii cum ar fi: stabilitate, functionalitate, raport calitate-pret echitabil, aspect placut, etc.

Casute de gradina din lemn

Pana nu de mult, principalul avantaj al constuctiilor din lemn, in detrimentul celor din PVC sau tabla, obisnuia sa fie legat de aspectul estetic net superior al acestuia. Cu toate acestea, in prezent, atat producatorii PVC, cat si cei de tabla pentru casute de gradina si magazii reusesc sa puna la dispozitia clientilor materiale de constructie al caror aspect vizual imita in mod impecabil cel al lemnului.

In conditiile acestea, si avand in vedere atat atentia de care lemnul are nevoie cat si sensibilitatea acestuia la factori externi (umezeala, raze solare, temperaturi extreme) si interni (de exemplu carii), casutele de gradina din lemn devin treptat alternativa cea mai putin avantajoasa pentru cei ce isi doresc un spatiu de depozitare in plus.

Casute de gradina din PVC

Materialele de constructie alcatuite din PVC sunt disponibile intr-o gama larga de culori, ceea ce asigura un rezultat final placut vederii. Spre deosebire de lemn, prezinta avantaje precum: o mai buna rezistenta in fata factorilor externi naturali (ploaie, zapada, inghet/dezghet, caldura soarelui, etc.) si interni, necesitand in acelasi timp mai putina ingrijire si atentie decat lemnul, care este un material mai sensibil.

Casute de gradina din tabla

PVC-ul este un material relativ rezistent, insa in fond, este plastic, motiv pentru care acesta nu poate fi comparat cu rezistenta metalului. Rezistenta si durabilitatea casutelor de gradina din PVC este inferioara celor din tabla, iar in plus, odata cu extinderea gamei de culori anexele metalice castiga din ce in ce mai mult teren pe piata romaneasca si nu numai. 

Constructiile metalice sunt recomandate si preferate in locul celor din lemn sau plastic PVC fiindca lor nu li se aplica dezavantajele existente in cazul celorlalte materiale. Tabla folosita in construirea casutelor metalice este de inalta calitate, rezistenta la conditii climatice variate, are aspect placut, putand imita chiar si lemnul, iar ingrijirea acesteia este simpla si economa, prin comparatie cu nevoile lemnului.

Raportul calitate-pret

Avand in vadere toate cele prezentate mai sus, va invitam sa trageti chiar dumneavoastra concluziile cu privire la cel mai avantajos raport calitate-pret, tinand cont de urmatoarele preturi orientative. Costul unei casute de gradina cu dimensiuni aproximative de 2,5×2 (metri), in functie de materialul din care ea este costruita variaza dupa cum urmeaza (preturi de start orientative):

Pe langa aceste exemple gasim cu usurinta si alte modele de magazii de unelte in functie de dimensiuni si nuante: casuta de gradina 3×3m culoare rosu, casuta de gradina moderna avand nuanta de nuc 6x3m sau chiar un model ce imita perfect structura de lemn cum ar fii o magazie de 2.5x2m stejar auriu.

Prin urmare, pe langa avantajele amintite mai sus, observam ca alegerea tablei ca material de constructie pentru o magazie sau casuta de gradina este cea mai buna varianta si datorita pretului lor avantajos.

Pentru mai multe variante de pret, culori si dimensiuni va invitam sa consultati optiunile puse la dispozitie de catre garajemetalice.ro, cu mentiunea ca, la cerere, casa de gradina poate fi personalizata in totalitate dupa gusturile, preferintele si nevoile clientului, iar transportul si montajul sunt asigurate de catre noi in mod gratuit.

Garaje, hale de depozit, depozite pe șantier, adăposturi, șoproane, porți rabatabile garaj și cuști pentru câini – asigurăm transport și montaj GRATUITE

Related Posts